Köln: hetero ei saanut työtä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 17

Kokki, 32v, Kölnistä, vie työsyrjinnän oikeuteen. Hän on koulutuksen saanut kokki, mutta nyt hän on ollut 3 vuotta työttömänä. Hänellä on jonkin verran kokemusta myös palvelupuolelta ja toiminut joskus tarjoilijana. Hän näki, että homobaariin etsittiin työntekijää. Työhönottohaastattelussa häneltä kysyttiin, onko hän homo. Ei, hän on hetero ja hänellä on tyttöystävä. Työnhakijalle, Karl A:lle työpaikkaa ei tullut.

Baarin omistaja Fred B. sanoo, että todellakaan herra A. ei saanut työpaikkaa. Hän on hetero ja hän ei olisi sopinut homobaariimme. Hänet olisi ihan hyvin voitu palkata, mutta oli huoli siitä, että hän ei tuntisi oloaan homobaarissa kovinkaan hyväksi.

Karl A. on hankkinut itselleen asianajajan.

http://dcrs-online.com/anstellung-verweigert-weil-er-nicht-schwul-ist-mann-will-wegen-diskriminierung-klagen-200834051

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

17 kommenttia

Voi luoja että ihmiset osaavat olla tyhmiä.

EDIT: Lue: työnantaja.
Onneksi meillä Suomessa ei tuollaisia ongelmia ole – ainakaan noin päin. Jos en aivan väärin muista niin lähes kaikissa helsinkiläisissä glbt-ravintoloissa on ollut heteroita tai ainakin heterosuhteessa eläviä työntekijöitä, ilmeisesti myös esimiesasemassa.

Miten muistuikin mieleeni erään suuren ravintolayhtiön nykyisen johtajan näkemykset homotyöntekijöistä kymmenen vuoden takaa. Olimme tuolloin yhdessä tekemässä rekrytointipäätöksiä useamman yksikön päälliköistä. Erään kandidaatin kohdalla tuli vastaan sellainen iso riskitekijä, joka melkein esti nimittämisen: …”no, kun se on homo”. Homoja ei kuulemma voinut ylentää kuin enintään vuoropäällikkötasolle. En koskaan saanut vastausta kysymykseeni, mikä riski homopäälliköihin liittyy.

Henkilökohtaisesti en näe kenenkään työntekijän seksuaalista suuntautumista sen enempää haittana kuin etunakaan olipa sitten kysymys hetero- tai homoravintolasta. Avoimesti homofobista tai –vihamielistä ihmistä pidän sen sijaan täysin asiakaspalveluammatteihin sopimattomana millä tahansa alalla siinä missä avoimesti rasistista henkilöäkin.