Tylypahkan rehtori Dumbledore on homo

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 28

Harry Potter -fantasiakirjasarjan luoja J. K. Rowling kertoi viimeisen Harry Potter -kirjan tultua julki, että Tylypahkan rehtori Albus Dumbledore on homo. 

Asiasta kertoo esimerkiksi BBC.

Hän kertoi asiasta New Yorkin Carnegie Hallissa ollessaan kiertueella Yhdysvalloissa. Kun Rowlingilta kysyttiin, löysikö Dumbledore koskaan "tosirakkautta", hän kertoi Dumbledoren olevan homo, ja rakkautensa Gidelwaldiin olleen hänen elämänsä "suuri tragedia". 

Saatuaan aplodit, hän totesi, että olisi kertonut asiasta aiemmin, jos olisi tiennyt tiedon olevan niin ilahduttava.

Dumbledoren seksuaalista suuntautumista on arvuuteltu aiemminkin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homoaktivisti Peter Tatchell ilmaisi tyytyväisyytensä "paljastuksesta". Hänen mukaansa on tärkeää, että lastenkirjallisuudessakin esiintyy homoseksuaaleja. Hän olisi kuitenkin toivonut asian käyvän selvemmin ilmi kirjoissa. Myös Stonewall-järjestöstä kerrotaan olevan hienoa, että asia on sanottu julki.

Seitsemäs, Harry Potter -sarjan päättänyt teos julkaistiin heinäkuussa, ja se möi ensimmäisen vuorokauden aikana 11 miljoonaa kappaletta.

28 kommenttia

Toisaalla samasta asiasta uutisoitaessa on myös mainio kommentti:
Finally since gay people are an abomination, I guess the Catholic Church is going to be busy defrocking their priests.

Ja sama vapaasti suomeksi, ettei tarvitse selailla sanakirjaa: Koska gay-ihmiset ovat kauhistus, luulen että katoliselle kirkolle tulee kiire pukea pappinsa muihin asuihin kuin kaapuihin.
Katolinen kirkkohan on tuominnut Potterit saatanallisiksi tms. joten tuskin mikään muuttuu. Yksi syy vain lisää.

Minusta katolinen kirkko tekee kärpäsestä härkäsen tässä koko Potter-asiassa. Eipä ole aikaisemmin tainnut olla saduista noin paljon kohua.