Jury palaa Euroviisuihin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1

Onko Eurovision laulukilpailu palaamassa vanhoille juurilleen? Ilmeisesti juryt vastaavat tulevaisuudessa voittajien valinnasta. Viime vuosina on kiivaasti kritisoitu sitä, että voitot menevät jatkuvasti itäisen Euroopan maihin, jotka äänestävät toinen toisiaan. Mutta ilmeisesti yleisöäänestyskin säilytetään, mutta niitä painotetaan niin, että voittaja ei automaattisesti ole itäisen Euroopan maa. Ongelmana on ollut myös ns. diaspora-äänestys, eli Turkki on aina saanut huippupisteet Saksasta, koska siellä on suuri turkkilainen vähemmistö. Samoin Armenia sai Belgian äänet. Itävalta ei ole osallistunut kisoihin kahteen vuoteen, ja syyksi sanotaan idän ja lännen epätasapaino.

Jury oli edellisen kerran vuonna 1996. Sen jälkeen maat saivat itse päättää, käytetäänkö jurya vai puhelinäänestystä. Vuodesta 2002 on ollut pelkkä puhelinäänestys. Tänä vuonna oli taas jury, mutta vain karsintakisoissa.

Uusi päätös jurysta tehtiin Moskovassa viikonvaihteessa. Svante Stockelius, EBUn kisavastaava, sanoi, että puhelinäänestys on tietenkin kaikkein demokraattisin, mutta juryillä on aina mahdollisuus kuunnella biisejä useamman kerran.

Ja tässä perustiedot 2009: Paikka Moskovan Olympia-areena, ensimmäinen karsinta 12.5.2009, toinen 14.5.2009, finaali 16.5.2009.
http://www.gayboy.at/news/13571

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Ääh, tehkää vain hyvää ja omintakeista musaa niin kyllä se lyö läpi ympäri Euroopan.

Niin teki Lordi, ja vaikkei se nyt mitään musiikillista taivasta välttämättä olekaan, niin voisin silti ostaa kummilapsilleni sen cd:t.

Eli riittävän omitakeisella ja omasta itsestä lähtevällä esityksellä pärjää varmasti, ne muut osallistujat nyt on niin onnettomia.