Glamuurigeid kummittelevat Virossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Virossa Peeter Mardna lehtitietojen mukaan varoitteli viime viikolla, että glamuurigeid ja –lesbot käyvät kouluissa ja nuorten harrastuspiireissä värväämässä ja käännyttämässä nuoria homoiksi ja lesboiksi. Peeter Mardna väittää, ettei hän sellaista ole puhunut, mutta on hän kyllä kuullut huhuja. Koulujen oppilaat eivät ole glamuurigeitä nähneet eikä rehtorikaan tiedä asiasta mitään.

Lauantaina reformipuoleen nuoret tuomitsivat keskustalaisen kaupunginvaltuutetun, koulunjohtaja Sultsin homovihamieliset puheet. Sults oli ehdottanut homojen oikeuksien rajoittamista.

Keskustelu lehdissä on jatkunut päivittäin. Tänään Eesti Päevalehdessä Brigitta Davidjants muistuttaa, että homojen leimaaminen zoo-, pedo- ja negrofiileiski on hyvin epätieteellistä. Homous ei myöskään tartu. Eihän heterouskaan tartu homoihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Ns. "muotihomo" on joidenkin mukaan sellainen, joka sanoo itseään homoksi (vaikka ei välttämättä oikeasti olekaan sellainen) kun on niin hohdokasta ja trendikästä olla homo. Onko siis kyse samasta ilmiöstä? Tai sen sukulaisesta? Meillä tätä muotihomous-asiaa käytiin läpi ainakin parisuhdelain syntymisen aikoihin.

Kiinnostaisi kyllä tietää, millaista tämä "homoksi käännyttäminen" on...

Sain muuten joskus aikaan joko Eesti Päevalehden tai Postimees -lehden foorumilla melkoisen viestiykityksen homovastustajien suunnalta. Totesin johonkin änkyräpuheenvuoroon, että juttuhan on kuin suoraan Neuvostoliitosta ja että kannattaisi päivittää käsitykset 2000-luvulle. Sen jälkeen tuli ryöppy kommentteja joissa itkettiin sitä, että homouden edistäjät aina leimaavat vastustajia menneisyyden jäänteiksi. Taisi osua hyvään paikkaan.