Helsinki Pride 2007

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 5

Helsinki Pride lähestyy uhkaavasti. Vapaaehtoisia etsitään edelleen turvaamaan mm. järjestystä ja muihin tehtäviin. Huomenna on kaikille vapaaehtoisille info klo 18.
http://www.helsinkipride.fi/

Kuvissa näkyy kovin vähän miespuolisia vapaaehtoisia
http://www.helsinkipride.fi/vapaaehtoiset_kuvia.htm

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

Samoja teemoja on eri maissa LGBT-väen juhlaviikoilla
------------

Helsinki Priden aikana 28.6.2007 Amnestyn HLBTI-ryhmä järjestää DTM:ssä keskustelutilaisuuden: ”Travel with Pride”. Siinä puhutaan matkailusta ja ihmisoikeuksista. Mukana on keskustelijoita mm. politiikasta. matkailusta ja ulkoministeriöstä. Tärkeä aihe. HLBTI-väki tunnetusti on kovaa matkustelemaan, ja matkakohteina on monesti maita, joissa gay-väestön oikeudet ovat huonossa jamassa
------------

Berliinin punaisella raatihuoneella oli eilen illalla 32 asteen helteessä keskusteluaiheena GLBT-väestön ihmisoikeudet ja homoseksuaalisuuden rangaistavuus maailmalla. Keskustelussa oli mukana pormestari, Amnestyn edustaja, ulkoministeriön edustaja, sekä ILGAn ja ihmisoikeusinstituutin edustajat sekä tietenkin yksi kansanedustaja. Yli 80 maata lähettää homot vankilaan, yhdeksässä maassa on käytössä kuolemanrangaistus. Tilaisuudessa puhuttiin paljon Aasian maista, mm. SriLanksata ja Intiasta, samoin Itä-Euroopan maista ja Baltiasta. Saksan ulkoministeriössä on valmisteltu uutta direktiiviä, jossa lähetystöjä kehotetaan seuraamaan ihmisoikeustilannetta ja homojen ja lesbojen asemaa. Myös Ruotsin suurlähetystöt ovat näissä asioissa aktiivisia. Esim. Riiassa Ruotsin suurlähetystö järjesti 80 hengen pride-delegaatiolle vastaanoton. (kirjoittajan huomautus: myös Suomen suurlähettiläs seurasi aktiivisesti Riian priden tapahtumia paikan päällä ja tapasi poliitikkoja!).

Kansainvälinen yhteistyö toimii pikku hiljaa paremmin ja paremmin. Verkostoituminen on käynnissä ja homo- ja lesbojärjestöillä on jo virallinen status YK:ssa. Saksan ulkoministeriö kerää tietoja, mutta maakohtaiset raportit eivät ole julkisia, koska tilanne voisi vain kärjistyä ko. maissa.
(Lähde: Radio SUBin haastattelu eilen illalla)
"Tärkeä aihe. HLBTI-väki tunnetusti on kovaa matkustelemaan, ja matkakohteina on monesti maita, joissa gay-väestön oikeudet ovat huonossa jamassa".

Tota noi... mitäpä jos ei varta vasten menisi sellaiseen maahan?

Eivät heterotkaan tunge laumoina vaikkapa Afganistaniin, Irakiin tai Kongoon.