Salatut elämät -sarjan Kallen edesottamukset herättävät kritiikkiä katsojissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Torstain juonenkäänteet ovat esillä Salatut elämät -sarjan Facebook-sivulla.

MTV:llä esitettävän Salatut elämät -sarjan torstainen jakso on herättänyt kriittistä keskustelua sarjan Facebook-ryhmässä, kertoo Ilta-Sanomat.

Jaksossa Kalle sopi treffit Tinder-mobiilipalvelussa kohtaamansa miehen kanssa, mutta mies ei kuitenkaan saapunut kahvilaan, jossa Kalle odotti tätä. Yllättäen kuitenkin kahvilassa ollut mies rupeaa flirttailemaan tälle - ja miehet ajautuvat vessakoppiin, intiimiin kanssakäymiseen. Kallen saattoi päätellä olevan tapahtuneesta mielissään.

Osa katsojista puolestaan eivät olleet yhtä mielissään. Esimerkiksi varhaiseen ajankohtaan lähetettävän ohjelman nuorimpien seuraajien suhteen esitettiin huolta. Aiemmissa sarjan juonenkäänteissä Kalle on myös joutunut raiskauksen uhriksi, jolloin myös moni katsoja huolestui siitä, että aihe oli liian raju nuorimpia katsojia ajatellen.

Kalle teki paluun vuonna 2012

Sarjan alkuperäisiin, vuonna 1999 esiteltyihin hahmoihin kuuluva Pete Latun esittämä Kalle Laitela oli mukana tarinassa muutaman vuoden ajan, sekä uudelleen vuodesta 2012 lähtien. Vuosituhannen vaihteen aikoihin Kalle kaapista ulos, ja silloin televisioruudussa nähty kahden miehen välinen suudelma aiheutti palautetulvan. Sosiaalisen median palveluita ei ollut vielä nykymuodossa olemassa, joten julkinen asian käsittely oli hallitumpaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sittemmin sarjassa on nähty muitakin seksuaalivähemmistöön kuuluvia hahmoja. Larin (Ronny Roslöf) hahmo oli mukana sarjassa runsaat viisi vuotta, ja hahmon tarina kertoi rakkaussuhteen kehittymisestä Eliakseen (Petteri Paavola). Tarina päättyi traagisesti, sillä Eliaksen hahmo menehtyi auto-onnettomuudessa marraskuussa 2016 esitetyssä jaksossa.

Salatut elämät on saanut kehuja siitä, että se on arkipäiväistänyt esimerkiksi homoseksuaalisuutta ja nostanut esiin monia vaiettuja kysymyksiä. Toisaalta esimerkiksi Eliaksen kuoleman yhteydessä joissain kriittisissä kommenteissa huomautettiin, että klassisesti tarinoiden homosuhteisiin ja homoihin ei voi kuulua kuin traaginen loppu.

Keskustelua on käyty myös siitä, että Salatut elämät ja moni muukin sarja jatkuu vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen samaa perusjuonta loputtomiin vatvoen; uusia hahmoja tulee mukaan ja loppuun kulutettuja poistuu yleensä erilaisten dramaattisten käänteiden yhteydessä.

Toisin on esimerkiksi norjalaisen SKAM-nuortensarjan kohdalla, jossa oli myös vahva homoteema. Sitä tehtiin neljä tuotantokautta; kaksi syksyä ja kaksi kevättä. Monista muista sarjoista poiketen SKAM-sarjassa kunnianhimon kohteena oli nuorten elämään liittyvien kysymysten asiallinen käsittely draaman keinoin, ei kaupallinen menestys.

Ilta-Sanomat: Kalle päätyy vessaan tuntemattoman miehen kanssa – Salattujen elämien ronski kohtaus suututti katsojat: ´On muuttunut irstaaksi koko sarja´
Facebook: Salatut elämät

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!