Suomalainen A Moment in the Reeds -elokuva on valittu Göteborgin elokuvajuhlille

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2

Mikko Mäkelän pitkä draamaelokuva A Moment in the Reeds on valittu Göteborgin elokuvajuhlille, jossa se saa pohjoismaisen ensi-iltansa festivaalin Nordic Light -sarjassa perjantaina 26.1.2018. Göteborgin elokuvajuhlat on pohjoismaiden suurin elokuva-alan tapahtuma.

Mäkelän HLBT-aiheinen esikoisohjaus kertoo Pariisiin muuttaneen Leevin (Janne Puustinen) ja syyrialaisen turvapaikanhakijan Tareqin (Boodi Kabbani) yllättävästä kohtaamisesta Leevin perheen kesämökillä, jota molemmat ovat Leevin isän (Mika Melender) johdolla päätyneet kunnostamaan. Elokuvan on kuvannut Iikka Salminen, ja tuottajina ovat Mäkelän lisäksi toimineet Jarno Pimperi ja James Watson Wild Beast Productions -tuotantoyhtiölle.

Kesällä 2016 Etelä-Karjalan Savitaipaleella kuvattu A Moment in the Reeds on Tom of Finland- ja Pihalla-elokuvien ohella yksi ensimmäisiä kotimaisia kokoillan hlbtiq+ -vähemmistöjä käsitteleviä elokuvia.

Keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa kerrottiin, että elokuva tehtiin vastaukseksi sekä seksuaalivähemmistöjä käsittelevien kertomuksien puutteeseen että vastalauseeksi pakolaiskriisin myötä kärjistyneille ennakkoluuloille, jotka kohdistuvat turvapaikanhakijoihin. Helsingissä asuva näyttelijä Boodi Kabbani esittää ensimmäistä kertaa elokuvahistoriassa syyrialaista homoseksuaalia.

- On hienoa tuoda elokuva vihdoin pohjolaan - odotamme innolla ruotsalaisyleisön sekä pohjoismaisen elokuvayhteisön reaktiota. Göteborgin elokuvajuhlia parempaa paikkaa emme olisi voineet elokuvan pohjoismaiselle ensi-illalle valita, Mäkelä kertoo.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Ennen Göteborgia A Moment in the Reeds on ehditty jo nähdä mm. BFI London Film Festivalilla, Nordic Film Days Lübeck -festivaalilla sekä HLBT-elokuvan festivaaleilla Hampurissa ja Madridissa. Göteborgin lisäksi elokuva nähdään tammikuussa myös Pinx-festivaalilla Belgian Ghentissä ja Pink Life -festivaalilla Ankarassa ja Istanbulissa.

Tiedotteessa kerrotaan, että elokuvalle on hiljattain solmittu levityssopimus Saksassa, jossa se nähdään valkokankailla loppukeväästä, ja myös Ison-Britannian levitys on neuvottelujen alla.

amomentinthereeds.com
goteborgfilmfestival.se

2 kommenttia

Meen kyl kattoo kun tulee Suomen teattereihin :)