Bermudasta tulossa ensimmäinen tasa-arvoisen avioliittolain kumoava maa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Britannialle kuuluva itsehallinnollinen Bermuda on kumoamassa sukupuolineutraalin avioliittolain. Samaa sukupuolta olevat saivat avioliitto-oikeuden vasta toukokuussa, korkeimman oikeuden hyväksyttyä ne.

Parlamentissa sekä ylähuone että alahuone ovat jo hyväksyneet muutoksen, ja voimaantulo on kiinni kuvernööri John Rankinista.

Samaa sukupuolta olevilla on lakimuutoksen todennäköisen voimaantulon jälkeen mahdollisuus rekisteröidä parisuhteensa erillisen instituution puitteissa. Jo solmitut avioliitot samaa sukupuolta olevien välillä ovat kuitenkin jäämässä voimaan.

Britannian merentakaisiin alueisiin kuuluvalla Bermudalla asuu noin 70 000 ihmistä, mutta siellä vierailee vuosittain yli 600 000 turistia, pääasiassa USA:sta ja Kanadasta. Turismi on merkittävä osa Bermudan taloutta. Turismin on arvioitu kärsivän, mikäli yhdenvertainen avioliittolainsäädäntö todella kumotaan.

Vuonna 2016 Bermudalla äänestettiin samaa sukupuolta olevien avioliitoista. Äänestäneistä suurin osa ilmoitti vastustavansa niitä, mutta äänestysprosentti jäi alle 50:n, joten tulos hylättiin.

Advocate: Bermuda Could Become First Nation to Repeal Marriage Equality

1 kommenttia

Ei siis Bermudan pinkkiäkin kolmiota, vaan Bermudan synkkä kolmio.