Mika Niikko otti Tom of Finlandin esiin seksuaalista häirintää koskevassa eduskuntakeskustelussa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 24
Finlaysonin Tom of Finland -mallistoon kuuluvat esimerkiksi pyyhkeet ja vuodevaatteet.

Kansanedustaja Mika Niikko (ps) kritisoi tiistaina eduskunnassa käydyssä seksuaalista häirintää koskevassa keskustelussa suomalaisessa yhteiskunnassa lisääntynyttä seksuaalisuuden tuputtamista.

Niikko otti puheenvuorossaan esimerkiksi Tom of Finland -vuodevaatteet, ja kertoi tarinan äidistä, joka oli suivaantunut tällaisten petivaatteiden esilläolosta kaupassa.

- Eräs saamani palaute koski sellaista, että eräs äiti meni pienen lapsensa kanssa liikkeeseen ostamaan petivaatteita ja yllätyksekseen hän huomasi, että siellä takaseinällä roikkui suuri Finlaysonin lakana, jossa oli tämmöinen Tom of Finlandin niin sanottu taideteos, jossa mies alastomana esitti ylpeänä elintään, ja äiti hämmästyneenä meni tietenkin sanomaan, että miten te kehtaatte pitää tällaisia julkaisuja täällä seinällä, kun tämä on perhekauppa. Hän ei saanut poistettua millään muulla uhkauksella sitä lakanaa sieltä kuin sanomalla, että hän tekee rikosilmoituksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoi Niikko.

Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin ihmetelty sitä, että missä Finlaysonin lakanamallissa olisi kuva-aiheena Niikon esittelemä asetelma.

Suomessa keskustelua aika-ajoin on herättänyt mainonnassa yleisesti näkyvillä oleva eroottisuus ja vähäpukeisuus. Niikko kuitenkin samassa puheenvuorossa tarttui toisenakin esimerkkinä Tom of Finland -brändiin ja homoiksi oletettujen miesten esilläoloon päivittäistuotteissa.

- Toinen esimerkki koskee sitä, että kuka tarvitsee nahkahousuisia homomiehiä kahvipaketeissaan, kun mennään ostamaan elintarvikkeita, sanoi Niikko.

Mika Niikko on vastustanut voimakkaasti erilaisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asemaa parantavia laki- ja muita hankkeita, sekä kritisoinut kaikenlaista kyseisten vähemmistöjen esilläoloa.

Finlayson julkisti vuonna 2014 Tom of Finland -malliston, joka sai suuren huomion niin Suomessa kuin maailmallakin. Mallistoon on kuulunut esimerkiksi pyyhkeitä ja vuodevaatteita.

Eduskunta: Keskustelualoite seksuaalisesta häirinnästä (Pöytäkirjan asiakohta PTK 136/2017 vp)

24 kommenttia

Mika Niikko on ottanut ilmeisesti pestin Finlaysonin tuotteiden markkinamiehenä. Hän ja sielunveljensä tekevät mitä parhainta homopropagandaa. Että ihan eduskunnassa ja pöytäkirjoihin asti tallentuvat nuo markkinointi-iskut.
Hieman on tuo Niikko ulkona mitä tuolla käsiteltiin.. voi taivas mikä yhden asian tyyppi.