Münchenin kuulumisia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Münchenissä ilmestyvä Süddeutsche Zeitung kertoo, että homojen asuttamaan kaupunginosaan eli Glockenbach-kortteleihin on sijoittunut nyt myös uusnatsien tapaamispaikka. Ensimmäinen vastakkainasettelu on jo nähty.


Homot alkoivat majoittua lähikatujen varsille jo 1960-luvulla. Vuonna 1967 perustettiin Müllerstrasselle ensimmäinen nahkabaari Ochsengarten ("sonnitarha"). Lähelle alkoi kerääntyä erotiikkakauppoja, muita baareja ja pikku putiikkeja, jotka alkoivat liputtaa homoasiakaskunnan puolesta. Keskellä aluetta on nykyisin myös Sub, homojen ja lesbojen tiedotus- ja toimintakeskus. Mutta nyt, Passaun poliisiattentaatin jälkeen uusnatsien jäljet ovat johtaneet tälle samalle alueelle.

Keskiviikkona pidätettin Müllerstrassella nuori nainen, nimeltään S.. Naapuri oli valittanut, että S:n huoneistosta kuuluu liian kovaa skinhead-musiikki. S:n puolelta oli vastattu, että suu kiinni tai naapurille käy kuin Passaun poliisikomentajalle. Nyt on selvinnyt, että S. on 21-vuotiaan Phillip H:n tyttöystävä. Phillip oli antanut alibin toisesta avioparista, Manuelasta ja Sabrinasta, kun näitä epäiltiin osallisuudesta poliisin puukottamiseen.

Phillips on poliisille hieman ns. vanha tuttu. Hän on osallistunut vapaiden nationalistien marsseihin ja tilaisuuksiin. Hän tekee myös propagandamateriaalia. Ystävätär S. ei ole poliisin vanha tuttu. Uusnatsit kuitenkin käyvät hänen asunnossaan erityisesti viikonloppuina. Ne ovat oikeistolaisia natsi-kokoontumisia, mutta sitä ei Münchenin poliisi vahvista.

Uudet asukkaat ovat jo kiinnittäneet kortteleiden vakioasukkaiden huomiota. Ei tiedetä, milloin S. on kadulle muuttanut, mutta jo heinäkuussa kerrottiin pariskunnasta netissä. Netissä varoitettiin, että yksin illalla liikkuva voi joutua vaikeuksiin, jos sattuu olemaan uusnatsien klubi-ilta. Toinen blogin pitäjä kertoi pian, että viikonvaihteessa monta kertaa oli tavattu juopunut uusnatsiporukka Müllerstrassen ja Sendlingertor-metroaseman lähistöllä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kaikki muuttui marraskuun 1. päivänä. G. on 24-vuotias. Homokeskus Sub oli täynnä väkeä, G. oli seissyt ulkopuolella tupakalla. Yhtäkkiä ilmaantui 6-7 uusnatsia ja hakkasi tupakalla olijoita. "Kommunistihomokeskus", oli uusnatsien näkemys. Yhdellä uusnatsilla oli pitkä rautanaula nyrkissään. Tilanne muodostui uhkaavaksi. Subin väki käski tupakoitsijat sisälle ja tilanne rauhoittui. Uusnatsit katosivat sisäpihalle. Siellä on S:n asunto.

Tämän tapauksen jälkeen G. on nähnyt saman natsiporukan useamminkin, kun ne tulevat humalaisina fasistibileistään. Siinä ympäristössä on oltava varuillaan. Osa ryhmästä pukeutuu kuin skinheadit, osa on lainannut vaatetustyyliään äärivasemmistolaisilta, joten voi olla vaikea tunnistaa heitä natseiksi. Erottamista vaikeuttaa entisestään, että osa homoista on skinhead-fetisistejä. Ajatusmaailma on kuitenkin täysin toinen kuin natseilla.

1 kommenttia

Münchenin kulttuurilautakunta on päättänyt valmistaa teemakävelyn: "Lesbot ja homot Münchenissä". Se on esite, joka johdattaa homo- ja lesbohistorian tärkeille paikoille, keskelle nykyistä homoyhteisöä ja esittelee merkittäviä henkilöitä.

Vastaavanlainen esite on syntynyt aiheesta: Kansallissosialismi Münchenissä. Nyt kaupunki tukee uttta hanketta 38 000 eurolla. Teemakävely julkaistaan myös audioversiona ja internetissä.

(Pride1)

http://www.muenchen.de/Stadtleben/Kultur_Unterhaltung/kulturreferat/museen/nsdokumentationszentrum/253733/index.html

Tuolta sivulta pääsee myös esim. kaupunginosakohtaisiin esittelyihin. Hieno projekti. Voi esim. ladata esittelyt mp3-soittimelle ja lähteä kävelylle.