Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren

Maailman aids-päivää vietetään perjantaina 1. joulukuuta. Teemapäivällä pyritään lisäämään ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidsista sekä kampanjoidaan hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn ja hiv-positiivisten oikeuksien puolesta.

Positiiviset ry muistuttaa, että Suomessa elää edelleen noin 600 hiv-positiivista, jotka eivät tiedä tartunnastaan. Ongelmia tulee silloin, kun testiin ei syystä tai toisesta päästä tai hakeuduta. Tunnistettuna ja hoidettuna hyvän lääkehoidon ansiosta hiv on tänä päivänä krooninen sairaus, jonka kanssa voi elää täysipainoista ja oireetonta elämää.

- Hiviin liittyy edelleen hämmästyttävän paljon tietämättömyyttä ja epätietoisuutta. Ihmisten ajan tasalla oleva oikea tieto hivistä ja sen hoidosta tukee hivin ennaltaehkäisyä ja vaikuttaa myönteisesti myös hiv-positiivisten elämään, sanoo toiminnanjohtaja Sini Pasanen Positiiviset ry:stä

Perjantaina 1. joulukuuta järjestetään perinteiset Maailman aids-päivän muistohetket Helsingissä Kampin hiljaisuuden kappelissa klo 17 (uskonnoton) ja klo 18 (uskonnollinen). Tilaisuudessa esiintyy gaykuoro Out 'n loud.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Teemapäivää on järjestetty vuodesta 1988 asti ympäri maailmaa. Suomessa Maailman aids-päivän toimikuntaan kuuluvat tänä vuonna Hivpoint, Positiiviset, Suomen Punainen Risti ja Pro-tukipiste.

Positiiviset ry: Maailman aids-päivä 1.12.2017
Positiiviset ry Facebookissa
HivPoint

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!