Intian New Delhissä järjestettiin pride-kulkue, jossa kritisoitiin homosuhteet kriminalisoivaa lakia

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Prideen osallistujia New Delhissä sunnuntaina 12.11.2017 (kuva: Sajjad Hussain / AFP / Lehtikuva)

Intian pääkaupungissa New Delhissä järjestettiin sunnuntaina 12. marraskuuta järjestyksessään kymmenes Queer Pride -kulkue. Tapahtumaan osallistui satoja aktivisteja.

Intiassa homoseksuaaliset suhteet ovat laittomia, ja kulkue viestitti toivetta homosuhteiden laillistamisesta. Britannian siirtomaa-ajalta periytyvän lain mukaan miesten välisestä seksistä voidaan tuomita jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen.

Newdelhiläinen tuomioistuin päätti vuonna 2009, että homosuhteet kieltävä laki on perustuslain vastainen. Neljä vuotta myöhemmin maan korkein oikeus päätti, että asian ratkaiseminen kuuluu parlamentille, ei oikeuslaitokselle, mutta vuonna 2016 oikeus kertoi ottavansa päätöksensä uudelleen tarkasteluun.

Erityisesti suuremmissa kaupungeissa homoseksuaalisuuteen on alettu suhtautua sallivammin, ja aihepiiriä on alettu käsitellä viihdeteollisuudessakin. Suurin osa seksuaalivähemmistöihin kuuluvista kuitenkin kätkee suuntautuneisuutensa häpeän leiman vuoksi. Nykyistä homosuhteet kieltävää lainsäädäntöä saatetaan käyttää käyttää kiristämistarkoituksessa.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta