Tieteenpäivillä moraali- ja uskontoteemat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Loppuviikolla tieteenpäivien tapahtumat käsittelevät myös uskontoon ja seksuaalisuuteen liittyviä teemoja. Tänään torstaina on kiinnostava ainakin teema Evoluutio ja moraali. alkaen klo 12.15. Ruotsinkielisessä tapahtumassa klo 12.30 aiheena on Evolution i det humanistiska tänkandet, ja siellä käsitellään mm. Westermarckin näkemyksiä.

http://www.tieteenpaivat.fi/to09.html

Osa tapahtumista lähetetään suorana verkossa, monet myöhemmin tv:ssä. Illalla Teemalla on Darwin-ilta.
Suorat lähetykset: http://video.helsinki.fi/default.htm

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Yhtenä teemana tänään oli uskontojen historiallinen kehittyminen. Siinä luentosarjassa oli kiinnostavaa mm. emeritusprofessori Heikki Räisäsen (Helsingin yliopisto) luento kristinuskon kehittymisestä. Raamatun kirjaimellista sanomaa on jatkuvasti jouduttu tulkitsemaan, koska tieto maailmasta muuttuu.

Jo alkuajoista lähtien on jouduttu miettimään, ketkä voidaan ottaa mukaan kristittyjen yhteisöön? Kelpaavatko vieraat? Nyt mietitään, kelpaavatko homot ja lesbot? Professori Räisänen muistutti, mitä sanotaan Apostolien tekojen luvussa 10, kun Pyhä Henki laskeutui myös vieraiden miesten päälle. Juutalaiset sitä kovasti ihmettelivät. Raamatussa kerrotaan, miten Pietari reagoi siihen asiaan:

Pietari rupesi puhumaan. Hän sanoi:
"Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala erottele ihmisiä. Hän hyväksyy jokaisen, joka pelkää häntä ja noudattaa hänen tahtoaan, kuului tämä mihin kansaan tahansa. Hän lähetti Israelin kansalle sanansa, ilmoitti hyvän sanoman rauhasta, jonka Jeesus Kristus on tuonut -- hän, joka on kaikkien Herra.
Moraalin evoluutio oli pettymys :<