Egypti kriminalisoimassa homoseksuaaliset suhteet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4

Egyptin parlamentissa on valmisteltu lakiesitys, joka kriminalisoi miesten väliset seksuaalisuhteet. Egyptin nykylainsäädännön mukaan homosuhteet eivät ole rangaistavia, mutta käytännössä rangaistuksia on langetettu esimerkiksi irstailuun ja säädyttömään käytökseen vedoten.

Ehdotetun uuden lain mukaan homoseksuaalisista teoista annettaisiin 1-5 vuoden vankeusrangaistus. Rangaistuksen kovuuteen vaikuttaviin asioihin kuuluu se, onko teko tapahtunut yksityisissä oloissa vai julkisella paikalla ja aiemmat samanlaisesta teosta annetut tuomiot.

Amnesty Internationalin Pohjois-Afrikan kampanjoiden johtaja Najia Bounaim toteaa uutistoimisto AFP:n mukaan tällaisen syvästi syrjivän ja ennenkuulumattoman homofobisen lain olevan vakava takaisku ihmisoikeuksille Egyptissä.

Egyptissä homomiesten asema on viime kuukausina heikentynyt. Viranomaiset ovat lisänneet ratsioita ja pidätyksiä. Esimerkiksi seuranhakuun tarkoitetut mobiililaitteiden sovellukset ovat olleet tarkkailun kohteena. Monille homoseksuaalisesta toiminnasta epäillyille pidätetyille on tehty anaalitutkimus, jolla on pyritty selvittämään henkilön homoseksuaalisuutta.

African Medias: Amnesty condemns Egypt bill to criminalise homosexuality
Advocate: Secretary Tillerson: Stand Up for Egypt´s Suffering Gays
Saksan ulkoministeriö varoittaa: Egyptissä matkailevien hlbtiq-ihmisten oltava erityisen varovaisia

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Anal
  • 9.11.2017, 20.19
Mitähän tapahtuu anaalitutkimuksessa?
Etenkin Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tihkuneiden tietojen mukaan lääkäri sormin ja taknisin apuvälinein tutkii peräaukkoa sisältä ja ulkoa, ja pyrkii havaintojensa perusteella päättelemään, onko tutkittava ollut anaaliyhdynnässä ja niinmuodoin ”syyllistynyt” homoseksuaaliseen ”tekoon”.