ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Saksan ulkoministeriö varoittaa: Egyptissä matkailevien hlbtiq-ihmisten oltava erityisen varovaisia

vaeltaja2006 • 24.10.2017 10:25 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Maanantaina 23.10.2017 päivitetyn Saksan ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan hlbtiq-aiheisia tunnuksia, merkkejä tai käyttäytymistapoja ei Egyptissä pidä avoimesti esittää. Vaarallisia voivat olla puhelimen seuranhakusovellukset.

Syyskuun 22. päivänä 2017 libannilaisen, vierailevan bändin konsertin aikana Kairossa heiluteltiin sateenkaarilippuja, ja se johti laajoihin viranomaistoimiin. Konsertissa pidätettiin monia ja konsertin jälkeen viikkojen ajan on ollut lisää pidätyksiä baareissa ja yksityisasunnoissa. Monet hlbtiq-ihmiset on pidätetty ja tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan viranomaiset käyttävät etsinnöissä hyväksi puhelinten deittaussovelluksia. Ainakin 60 ihmistä on pidätetty viime viikkojen aikana. Ulkomaalaisten pidätyksistä ei tiedetä, mutta vaara on olemassa.

Egyptiläisten homojen keskuudessa levisi paniikki, kun vuoti tietoja siitä, että pidätettyjä kidutettiin ja heihin käytettiin persoonallisutta loukkaavia ruumiillisia tutkintamenetelmiä.

Homoseksuaalisuus ei ole Egyptissä rangaistavaa, mutta homoseksuaaliset teot ovat. Usein hlbtiq-yhteisöihin kuuluvia rangaistaan säädyttömyydestä. Presidentti Abdel Fattah al-Sisin johtaman sotilashallituksen vainoa homoja vastaan on kritisoitu, mutta rangaistustoimia on vain lisätty. Esim. vankiloissa tehdään anaalitutkimuksia.

Saksan hallitus on lokakuun puolivälissä ilmaissut huolensa homoihin kohdistuvan vainon takia. Egyptille on huomautettu, että ihmisoikeuksien kunnioittamisella on vaikutus maiden molemminpuolisiin suhteisiin.

Suomen ulkoministeriön uusin Egyptin matkustustiedote on elokuulta, eikä siinä näy uusin tilanne.

auswaertiges-amt.de


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Soinia tuskin liiemmin kiinnostaa.

Egyptissä näkyy konkreettisesti se kahden uskomuksen väliin jääminen, eli kun sekä kopti-kristityt vihaavat että muslmitkin vihaavat hlbtiq-ihmisiä.
  human • 30.10.2017 19:43
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy