Avunpyyntö Belgradista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Joulun keskellä Serbian homot ja lesbot ovat lähettäneet hallitukselle, poliisille ja muulle maailmalle vetoomuksen: "Suojelkaa meitä!". Gay- ja lesbosivusto "Querria Centerin" työntekijät saavat jatkuvasti tappo- ja väkivaltauhkauksia. Vetoomus ilmestyi eilen illalla.

"Joka päivä saamme uhkauksia sivustomme viralliseen osoitteeseen, että sivu hakkeroidaan ja että homot on sairaita ja pitäisi tappaa".

Facebookiin on perustettu kaksi anti-Queeria –ryhmää. “Queeria, Pederi Marš iz Srbije” (Queeria, queer-ihmiset ulo9s Serbiasta) , ryhmällä on jo 46 jäsentä. Sen perusti kuukausi sitten Darko Ilic. Toisessa ryhmässä Stop Queers – Queeria, on 2554 jäsentä ja perustaja on Ivan Ivanovic.

Molemmat ryhmät kehottavat homojen tappamiseen. Queerian työntekijöiden kuvat liikkuvat netissä näissä ryhmissä. Uhataan myös Queerian tiloja ja aktivistien koteja.

Queeriasta on oltu yhteydessä Facebookiin, mutta viharyhmät ovat edelleen paikallaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viikko sitten Belgradissa liimailtiin julisteita, liimailijana kansallinen ryhmä Nasi. Julisteessa kerrotaan, että kulttuuriministeriö on tukenut hinttijärjestön nettisivuja 265 000 dimaarilla. Julisteen mukaan Queeria Center edistää hinttien oikeuksia ja panettelee Serbian ortodoksista kirkkoa.

Myös natseilla on oma nettisivusto, jossa hyökätään homoja ja lesboja vastaan. Sivuston mukaan Queeria levittää likaista jutskupropagandaa,

Eurovisiokisojen yhteydessä keväällä 2008 Serbian Obraz-järjestön puheenjohtaja avoimesti uhkaili juhliin saapuvia homoja. Poliisi ja yleinen syyttäjä eivät reagoineet millään tavalla. Tänään Serbian gayaktivistit pyytävät tukea eri maiden kansalaisjärjestöiltä.

Kuva Nasin julisteesta on UkGayNewsin sivulla
http://ukgaynews.org.uk/Archive/08/Dec/2601.htm

1 kommenttia

UkGayNews kertoo, että kaksi serbialiasta viharyhmää on poistettu Faceboolista. Kahdeksna muun ryhmän toimintaa vielä selvitellään.

"Hakataan Teuvo..."-ryhmä on saanut jäädä facebookiin.