Yle: Saara Aalto Suomen euroviisuedustajaksi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 8
Saara Aalto Hangon pridessa kesällä 2016

Saara Aalto on kutsuttu edustamaan Suomea Euroviisuissa, kertoo Yle. Eurovision laulukilpailu järjestetään Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa toukokuussa 2018.

Suomen edustuskappaleen valitsee kolmesta ehdokkaasta myöhemmin yleisö ja kansainväliset raadit. Suomalaiset saavat kappaleet kuultavakseen tammikuussa, ja Aalto esittää laulut UMK18-kilpailun suorassa tv-lähetyksessä 3. maaliskuuta Espoon areenassa.

Suomen euroviisuedustajaa on kuutena viime vuonna haettu Uuden musiikin kilpailun kautta. Kokeneemmat suomalaisartistit eivät kuitenkaan ole lähteneet UMK-kisaan, vaan mukana on ollut tuntemattomia esiintyjiä. Uuden musiikin kilpailun tuottaja Anssi Autio kertoo Ylelle, että tuleviin kisoihin haettiin mukaan tunnettuja esiintyjiä, mutta kyllin moni ei kuitenkaan kiinnostunut kisasta.

Näin päädyttiin kutsumaan mukaan yksi artisti, mikä on yleinen käytäntö monissa euroviisumaissa.

- Nyt meillä on kansainvälisestikin mitattuna yksi maailman kovimmista laulajista ja hirvittävän kokenut esiintyjä. Saara Aalto haluaa Euroviisuihin enemmän kuin yksikään ihminen, jonka tunnen. Tämä on kyllä aika täsmäratkaisu, kertoo Autio.

Aalto on pyrkinyt edustamaan Suomea laulukilpailussa aiemminkin, ensin kolmesti taustalaulajan roolissa ja sen jälkeen kahdesti sooloartistina. Uuden musiikin kilpailussa hän jäi kakkossijalle sekä vuosina 2011 että 2016.

Myös Iso-Britannia on kosiskellut Aaltoa edustajakseen. Aalto on tunnettu ja suosittu Britanniassa, sillä hän osallistui vuonna 2016 sikäläiseen X Factor –kilpailuun, ja sijoittui toiseksi.

Yle: Saara Aalto valittiin suoraan Suomen euroviisuedustajaksi: ´Lapsuuden unelmani toteutuu´
The Sun: We can finn Eurovision - X Factor star Saara Aalto in talks to represent Great Britain at next year´s Eurovision

8 kommenttia

Saara Aalto on sekä huippuluokan laulaja että esiintyjä. Nyt puuttuu enää se huippuhyvä biisi. Toivotaan että joku neropatti saa sellaisen ajoissa aikaiseksi.
Saara Aalto vs. laulu sama kuin on tekninen piirtäjä vs. kuvataide. Kaikki kunnia teknisille piirtäjille ja Saara Aalloille omassa sarjassaan. Mutta mikä tekisi Aallosta kiinnostavan? Ja mikähän YLE:n päätöksessä on takana? Tuleeko "karsinta" halvemmaksi näin? Suostuiko Aalto pilkkahinnalla vai saako sääntöjen mukaan ottaa rahaa ollenkaan? Hassua, jos yrittämällä yrittämisellä saataisiin aikaan jotain tuntuvaa ja eurooppalaisia laajemmin koskettavaa...