Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirihallitus ei hyväksy sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 4
Suomen Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri ry:n hallituksen kannanotto julkaistiin 3.11. yhdistyksen verkkosivuilla (kuvakaappaus)

KD:n Varsinais-Suomen Piiri ry:n hallitus hyväksyi torstaina 3.11. julkilausuman, jossa vaaditaan, että liikennemerkeissä on jatkossakin sukupuolta korostavia muotoja. Piirihallitus piti kokouksensa Turun Vapaaseurakunnan kahviossa torstaina.

Yhdistyksen verkkosivuilla seuraavana päivänä julkaistu julkilausuma on otsikoitu "Ei sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä!", ja siinä todetaan, että "Luoja on luonut ihmiset miehiksi ja naisiksi, eikä ihminen voi sitä päätöksillään miksikään muuttaa".

- Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirihallitus ei hyväksy sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä, vaan vaatii, että Liikennevirasto huolehtii, että liikennemerkeissä on jatkossakin sukupuolta korostavia muotoja, todetaan julkilausumassa.

- Liikennemerkeillä tulee antaa kansalaisille yksinkertainen ja selkeä näkemys, jonka kaikki kansalaiset ymmärtävät.

Perussuomalaisia aiemmin johtanut ulkoasiainministeri Timo Soini (sin) otti liikennemerkkikysymyksen esiin samoin 2. marraskuuta julkaisemassaan blogikirjoituksessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Koomikko Iikka Kivi on myös osallistunut asiaa koskevaan keskusteluun ehdottamalla Facebook-sivullaan julkaisemassaan postauksessa, että uudet liikennemerkkikuvat otetaan Tom of Finlandilta.

- Siellä nimittäin piisaa "sukupuolta korostavia muotoja", muistuttaa Kivi.

Ylivieskasta kotoisin oleva Kivi voitti Naurun tasapaino -kilpailun vuonna 2014.

Liikennemerkkikeskustelu liittyy siihen, että tieliikennelain uudistumisen myötä liikennemerkkeihin on suunnitteilla muutoksia. Joidenkin verkossa vellovien käsitysten mukaan taustalla olisi nimenomaan pyrkimys häivyttää liikennemerkeissä olevien ihmistä kuvaavaavien hahmojen ulkomuodosta pois tunnistettavat naiseen ja mieheen viittaavat sukupuoliset piirteet.

Liikennevirastosta on kuitenkin kerrottu, että uudistuksen tavoite on tehdä merkeistä selkeämpiä ja entistä helpommin havaittavia. Hahmojen yksinkertaistamisen myötä eräät sukupuolisuuteen viittaaviksi tulkitut yksityiskohdat katoavat, jolloin hahmoista samalla tulee "sukupuolineutraaleja".

KD:n Varsinais-Suomen Piiri ry: Ei sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä!
Liikennemerkkiuudistuksen syyksi oletetaan halua muuttaa liikennemerkit sukupuolineutraaleiksi

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Kake 2
  • 6.11.2017, 15.27
Kannatan Iikka Kiveä tuossa asiassa! Olisi aivan hyviä että liikennemerkeissä olisi miehelle mieluisia miehekkäitä hahmoja. (Ja suurinta osaa naisistakin ne miellyttävät, myös rekkalesboja)
  • 2 / 4
  • mixa
  • 6.11.2017, 17.27
Ei mitään ToF-hahmoja, ihan vain kahdesta syystä:
1) jengi pöllisi kaikki liikennemerkit
2) pääsisin hengestäni kun vain kuolasin niitä merkkejä enkä seuraisi liikennettä.

Kannattaisin etnosentrisesti painottuneita poliittisesti epäkorrekteja merkkejä, joissa persjalkaiset ylipainoiset suomalaiset lyllertäisivät tien yli.