Kenialaisviranomainen: Urosleijonien välisen parittelun syynä homoturisteilta saadut vaikutteet tai paholaishenget

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 9
Tohtori Ezekiel Mutua on ilmaissut Twitterissäkin huolensa leijonien lajin säilymisestä, jos homoseksuaalinen käyttäytyminen leviää eläinten keskuudessa.

Keniassa kansallispuistossa otetut kuvat urosleijonien parittelusta on hermostuttanut maan television ja elokuvien ennakkotarkastuksesta vastaavan viranomaisen. Kenian elokuvaluokittelukomiteaa (KFCB) johtava tohtori Ezekiel Mutua syyttää leijonien käytöksestä kansallispuistossa vierailevia homomiehiä.

Luontokuvaaja Paul Goldstein valokuvasi Kenian Maasai Maran luonnonsuojelualueella kahta urosleijonaa, jotka ovat selvästi kiintyneitä toisiinsa. Ne hieroivat kuonojaan vastakkain, ja myös eläinten parittelusta on valokuvia.

Goldstein kertoo, että tyypillisesti leijonien parittelu on nopea toimenpide, joka kestää lähinnä sekunteja, ja aktin jälkeen naaras ja uros tyypillisesti vetäytyvät toistensa luota nopeasti ja käyttäytyvät toisiaan kohden aggressiivisesti. Kuvatun kahden urosleijonan kohdalla toimenpide kuitenkin kesti toista minuuttia, eivätkä nämä lähteneet omille teilleen. Leijonien keskuudessa tiedetään tavattavan homoseksuaalisuutta, ja se on yleisempää urosten kuin naaraiden keskuudessa.

Kuvia suhteellisen harvinaisesta tapauksesta julkaistiin monien tiedotusvälineiden verkkosivuilla, ja kuvat ovat levinneet kansainvälisesti laajalle.

Kansainvälisen huomion myötä leijonien toiminta on saanut kuvafilmien ennakkosensuuriasioista vastaavan Mutuan vaatimaan, että urosleijonat on erotettava toisistaan, ja että on tutkittava, miksi leijonat käyttäytyvät nähdyllä tavalla.

Nairobi News -lehdelle Mutua sanoo, että eläinten seksin tarkoitus on lisääntyminen. Hän mielestään koko leijonien laji voidaan olla menettämässä tällaisen myötä, sillä kaksi urosleijonaa ei voi lisääntyä keskenään.

The Daily Mail kertoo Mutuan syyttävän kansallispuistossa vierailevia "pahasti käyttäytyneitä" homomiehiä, joiden toiminnan näkemisen hän uskoo vaikuttaneen eläinten käytökseen. Vaihtoehtoisesti hän arvioi ihmisiä riivaavien paholaishenkien siirtyneen eläimiinkin.

- Ehkäpä ne ovat kopioineet sen jostain tai sitten se on demonista, arvioi Mutua.

Omaan toimialaansa liittyviä elokuvia hän ei asiasta syytä, vaan toteaa, että nämä eläimet eivät katsele elokuvia.Mutua on kieltänyt sellaisten elokuvien ja televisiosarjojen esittämisen Keniassa, joissa hän katsoo mainostettavan homoseksuaalisuutta. Keniassa miesten välisinen sukupuolisuhde voi johtaa jopa 14 vuoden vankeusrangaistukseen.

SBS: Wildlife photographer spots gay lion couple in Kenya
Daily Mail: He´s my mane man: Gay lions are spotted putting on very rare public display of affection in Kenya
Nairobi News: Ezekiel Mutua wats ´gay´ lions spotted in Maasai Mara isolated

9 kommenttia

  • 1 / 9
  • Anonyymi
  • 5.11.2017, 12.27
Ehkä kyseessä onkin transkoiras joka on saanut vain harjasiirrännäisen mutta jota ei ole vielä pakkostrerilisoitu. Niinpä tuo 'koiras' saattaakin tohtori Mutuan iloiseksi yllätykseksi synnyttää ja laji säilyy :-P

Kaikenlaisia tohtoreita sitä onkin. Edes tohtoritasoinen koulutus ei näköjään ole tae kyvystä erottaa poppamiestieteet ja tutkimukseen pohjautuvat tieteet toisistaan.
[sarcasm]
Vau. Uskovaisuus ja älykkyys näyttävät selvästi kulkevan käsi kädessä. Tässä oikein mainio todiste siitä. Hallelujaa.
[/sarcasm]