Euroopanlaajuinen internet-tutkimus miesten välisestä seksistä vuonna 2017 on käynnistynyt

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren
Euroopanlaajuiseen internet-tutkimukseen miesten välisestä seksistä vuonna 2017 voi vastata loppuvuoden ajan.

Euroopan laajuisessa homo- ja bimiehille tarkoitetussa EMIS-kyselytutkimuksessa kartoitetaan ihmissuhteisiin, seksielämään, riskeihin ja niiltä suojautumiseen sekä terveyspalveluiden käyttöön liittyviä asioita.

Vastaava kysely toteutettiin edellisen kerran vuonna 2010. Tuolloin kyselyyn osallistui yli 180 000 henkilöä, ja se on edelleen laajin maailmassa tehty homo- ja bimiehille suunnattu kysely.

Kyselyn taustalla on laaja joukko tutkijoita ja kansalaisjärjestöjä eri puolelta eurooppaa, ja se tehdään yhteistyössä 45 eri maassa toimivien hlbti-järjestöjen kanssa. Kyselyn ja tutkimuksen rahoittaa Euroopan komission Terveysohjelma 2014-2020.

Kyselyyn vastataan nimettömänä, vastaamisen luvataan olevan turvallista. Lisäksi kyselyä kuvataan suhteellisen lyhyeksi, ja vastaamisajaksi arvioidaan arvioidaan noin 15-25 minuuttia.

- Osallistumalla tähän kyselyyn voit saada jotain uutta itsellesi ja antamasi tiedot auttavat parantamaan homo- ja bimiehille suunnattuja palveluita. Suuri vastausprosentti auttaa meitä myös viestimään päättäjille siitä, että hiv ja seksuaaliterveys ovat edelleen hyvin tärkeitä. Sillä voi olla myös vaikutus siihen, että homo- ja bimiesten palveluihin annetaan rahoitusta, kerrotaan tutkimuksen taustatiimistä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkimuksen tarkoitus on saada selville faktaa homo- bi- ja muiden miesten joilla on seksiä miesten kanssa seksuaaliterveydestä. Kyselyn taustatiimissä uskotaan, että kyselyn avulla on mahdollista auttaa homo- ja bimiehiä eri puolilla Eurooppaa parantamaan seksielämää ja vähentämään haittoja, esimerkiksi vähentämään uusia hiv-infektioita.

Tutkimuksen suorittaa Sigma Research Isossa-Britanniassa ja sen on hyväksynyt London School of Hygiene & Tropical Medicine (University of London) -eettinen komitea. Tulosten luvataan olevan saatavilla eri muodoissa ja kielillä vuoden 2018 loppupuolella.

EMIS2017-kysely (avoinna vuoden 2017 loppuun asti)
esticom.eu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!