Belgialainen ex-valioliigapelaaja kertoo hänellä olleen homoseksuaaleja joukkuetovereita

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Belgialainen nyt 39-vuotias entinen valioliigapelaaja Carl Hoefkens kertoo, että hänellä on ollut homoseksuaaleja pelikavereita. Hoefkens ihmettelee sitä, miksi asia on jalkapalloilussa yhä vaiettu aihe.

De Zondag -lehdessä julkaistusta jutusta kertoo Valioliiga.com -sivusto.

Nimiä ja joukkueita paljastamatta hän kertoo pelanneensa kolmen homon pelaajan kanssa, joista yksi on ollut hyvin tunnettu nimi. Asiaa ei ole peitelty myöskään pukukopissa, mutta joukkueen ulkopuolelle asian ei haluttu leviävän.

Hoefkens itse on poseerannut vuonna 2012 iNCH-homolehden kannessa ja korostaa kotikasvatukseensa kuuluvan sen, että kaikkia on pidettävä yhdenvertaisina. Hän toivoo, että joku tunnettu pelaaja murtaisi tabun ja tulisi ulos kaapista - ja toteaa, että jos olisi itse, haluaisi tulla kaapista ulos.

Monilla valioliigajoukkueilla on nykyään oma hlbti-vähemmistön kannattajayhdistys.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Monissa maissa jalkapallo-organisaatiot ovat pyrkineet puuttumaan esimerkiksi homokielteiseen huuteluun ja muuhun hlbti-kielteiseen toimintaan lajin piirissä. Asenteita on yritetty muuttaa esimerkiksi erilaisin kampanjoin. Suomessa jalkapallon Veikkausliiga on ottanut näkyvästi kantaa vuonna 2014, kun se teki Tasavertaisen Urheilun Lupaukseen. Lupauksen periaatteisiin kuuluu se, että urheilu ja urheilusta nauttiminen kuuluvat yhdenvertaisesti kaikille. Myös suomalaisen lentopallon piirissä aihepiiri on ollut esillä, kun Rovaniemeläisen Perungan pojat -joukkueen riveihin astui syksyllä 2016 homoseksuaalisuudestaan avoin Chris Voth. Syksyllä 2017 Turku Pride -tapahtuman yhteydessä jääkiekkojoukkue TPS otti kantaa urheilun yhdenvertaisuuden puolesta.

Uimari Ari-Pekka Liukkonen kritisoi asenteita urheiluliitoissa

Iltalehti puolestaan kertoo, että uimari Ari-Pekka Liukkonen kritisoi perjantaina sananvapautta käsitelleessä Yle Forum -ohjelmassa urheiluliittoja nihkeästä suhtautumisesta seksuaalivähemmistöihin.

Liukkonen otti esille sen, että Venäjän Sotšissa järjestetyissä olympialaisissa lajiliitot kielsivät protestoimisen Venäjän ns. homopropagandalainsäädäntöä vastaan, kun urheilijat olisivat olleet valmiita ottamaan syrjivän lainsäädännön huomion kohteeksi.

Liukkonen toteaa nuorempien olevan paremmin sinut hlbti-vähemmistöjen suhteen, ja urheilijoiden edustavan juuri nuorta polvea, kun taas "lajiliitoissa on lajista riippumatta hyvin iäkkäitä, valkoihoisia heteromiehiä".

Liukkonen kertoi juuri Sotšin olympialaisten alla helmikuussa 2014 Ylen suorassa Urheiluviikonloppu-ohjelmassa homoseksuaalisuudestaan. Liukkonen on ensimmäinen suomalainen miespuolinen huippu-urheilija, joka tulee kaapista aktiiviuransa aikana.

Valioliiga.com: Belgialainen ex-valioliigapelaaja ihmettelee futiksen tabua: ´Minulla oli homoseksuaaleja pelikavereita´
De Zondag: Voormalig Club Brugge-kapitein Carl Hoefkens over zijn carrière en het leven na de sport: ´Ik wil anderen beter maken´
Iltalehti: Ari-Pekka Liukkonen näpäyttää urheiluliittoja: ´Hyvin iäkkäitä, valkoihoisia heteromiehiä´

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!