Kosovossa ensimmäinen pride-kulkue

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Kosovon ensimmäiseen pride-paraatiin osallistuneet liehuttivat sateenkaarilippuja Pristinan keskustassa (kuva: Hazir Reka / Reuters / Lehtikuva)

Kosovon pääkaupungissa Pristinassa järjestettiin tiistaina 10. lokakuuta maan ensimmäinen varsinainen pride-tapahtuma.

Kulkueeseen osallistui satoja ihmisiä ja mukana oli myös presidentti Hashim Thaçi. Tapahtuman iskulause oli "rakkauden nimessä".

Pristinassa on aiemminkin järjestetty mielenosoituksia, joissa on nostettu esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamat kielteiset asenteet.

Vajaan kahden miljoonan asukkaan Kosovo julistautui vuonna 2008 itsenäiseksi Serbiasta. Monet maat Suomi mukaanluettuna ovat tunnustaneet Kosovon itsenäisyyden, mutta ei esimerkiksi Serbia. EU:n välittämien neuvottelujen tuloksena vuonna 2013 Kosovon ja Serbian väliset suhteet saatiin kuitenkin käytännössä toimiviksi.

Pride-kulkue Pristinassa 10. lokakuuta 2017 (kuva: Visar Kryeziu / AP / Lehtikuva)

1 kommenttia

Hienoa että Kosovon islaminuskoinen presidentti Hashim Thaçi otti osaa maan ensimmäiseen Pride-kulkueeseen. Harvempi kristitty valtionjohtaja on kyennyt tai uskaltautunut samaan. Paitsi Kosovon lähimaista Slovenian presidentti Borut Pahor oli 2013 Pride-kulkueessa mukana myös.
2016 Usa:n melkein-pressa osallistui NYC Pride -kulkueeseen
https://www.cbsnews.com/news/hillary-clinton-joins-new-york-city-gay-pride-parade/
Onkos ollut muita valtionjohtajia Pride-kulkueissa mukana?

- - -
Vaikkakaan Kosovon Hashim Thaçi ei muissa asioissa mikään viaton tapaus ole ollut, eli itsenäistymisliikkeen taisteluista ja rikollisliigatoiminnasta on tahroja.

Kommenttia muokattu: 12.10.2017 klo 21:54