Uutisia itävallasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2005
  • 23

Viime päivinä ollut hiljaiseloa. Saksankielisissä lehdissä on ollut vain maiden sisäisiä homokeskusteluja tai sellaisia uutisia, joita on myös kaikilla englanninkielisillä sivustoilla. En ole referoinut niitä tänne keskustelupalstalle, taka-ajatuksena: "Lukekaa itse englanninkielisiltä sivuilta. Minä pidän perunannostolomaa."

Itävallasta kuitenkin yksi uutinen:

Itävallan liittokansleri Wolfgang Schüssel , joka kuuluu konseravatiiviseen ÖVP-puolueeseen, on radiohaastattelussa ilmaissut kielteisen kantansa homoihin ja lesboihin. Hän vaatii avioliitolle ja perheelle erityissuojaa. Hänen mukaansa perheeseen kuuluu nainen ja mies ja he tarvitsevat erityiskohtelua esim. perintöveroasioissa ja muussa verotuksessa muihin yhteiselämän muotoihin verrattuna. Haastattelija kysyi, eikö liittokansleria yhtään huolestuta, että Itävalta kuuluu tasa-arvossa Euroopan viimeiseen kolmannekseen. Schüssel vastasi, ettei hän tiedä tällaisista vertailuista mitään. Hän pitää Itävaltaa vapaana ja suvaitsevana yhteiskuntana ja on siitä ylpeä.

Homojärjestö HOSI arvostelee Schüsseliä kärkevästi. Schüssel haluaa rangaista lapsia heidän vanhempiensa seksuaalisesta suuntautumisesta. Siinä samalla halveksitaan kaikkia yksin lapsiaan kasvattavia äitejä ja isiä. Itävallassa kolmasosa lapsista syntyy avioliiton ulkopuolella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sunnuntaina Itävallassa on vaalit.

(Jälkihuomautus: Suomessa konseravatiiviseen leiriin kuuluvan kokoomuksen puheenjohtaja Katainen ilmoitti sateenkaariperhetyön projektin avausseminaarissa Helsingissä 27.9.2006, että perheen voi muodostaa myös mies-mies ja nais-nais-pari. Mies-nais-yhteenliittymä ei ole välttämätön perheen muodostamiseen.)

23 kommenttia

Itävaltalainen oikeusistuin on kesäkuisessa tuomiossaan käyttänyt rangaisutksen koventamisperusteena lakikirjan homopykälää, joka poistettiin laista jo vuonna 2002. Tuomio annettiin jo kesäkuussa, mutta se vuoti julkisuuteen vasta nyt. Kumotussa laissa määriteltiin homosuhteiden alaikärajaksi 18 vuotta, so. korkeampi ikäraja kuin heterosuhteissa. Nyt oikeus vetoaa vanhaan lakiin ja vetää esiin ”moraalikortin”. Lehtijuttu ei kerro mitään itse oikeusprosessista.

Päätöksestä valitetaan ihmisoikeustuomioistuimeen.
http://diestandard.at/?url=/?id=2605632
Itävallassa on tänään parlamenttivaalit. Maata johtaa tällä hetkellä Itävallan kansanpuolue ja se näyttää olevan mielipidemittauksissa hienoisesti johdossa. Keskiviikkona julkaistiin ”pienoiskysely” homojen joukossa (vain pari sataa homoa vastasi). Homot äänestävät eniten vihreitä, 44% , sosiaalidemokraatteja 23% ja kansanpuoluetta 8%. Kansanpuolue ÖVP on tehokkasti estänyt homoliitot Itävallassa.
Vihreiden puheenjohtaja on selkeästi kärkipaikalla homojen ranking-listalla.

Tässä sanastoa vaalivalvojaisiin:

ÖVP Itävallan kansanpuolue ("konservatiivit"), puheenjohtajana liittokansleri Schüssel
SPÖ sosiaalidemokraatit, puheenjohtajana Alfred Gusenbauer
Die Grünen Vihreät, puheenjohtajana Alexander Van der Bellen
BZÖ Liittouma Itävallan Tulevaisuus (Bündnis Zukunft Österreich), mukana hallituskoalitiossa, Chef Peter Westenthaler
FPÖ on puolue, joka vastustaa EU:ta ja Turkin jäsenyyttä EU:ssa sekä homojen aseman parantamista