Vinokino julkisti syksyn 2017 festivaalin ohjelmistonsa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Vinokino järjestetään 26. kerran (kuva: Vinokino)

Järjestyksessään 26. Vinokino -elokuvafestivaali on Turussa 19.-22. lokakuuta ja Helsingissä 9.-12. marraskuuta. Lisäksi elokuvanäytöksiä on Tampereella 25.–27. lokakuuta ja Jyväskylässä 1. marraskuuta.

Ensimmäisen festivaalipäivän, torstain, ohjelmiston käynnistää ilmaisnäytös Boots, Biceps and Bulges: The Life & Works of Tom of Finland, jossa äänessä on itse Touko Laaksonen. Lyhytdokumentin jälkeen on kirjan Salaisuuksin suljettu – Kirjeiden Tom of Finland esittely. Sitä seuraavat elokuvat Taekwondo ja The Ring Thing.

Perjantain elokuvat ovat Slash, The Untold Tales of Armistead Maupin ja The Duke of Burgundy.

Lauantain aloittaa (vain Turun tapahtumassa) ilmainen brunssileffa. Sekä Helsingin että Turun tapahtumissa nähdään iltapäivän ja illan aikana Out of Iraq, Oh-Be-Joyful -lyhytelokuvakooste, Signature Move, hiv-teemainen Paris 05:59 ja homoerotiikkaan keskittyvä Tom of Finland -henkinen Heimat XXX -lyhytelokuvakooste.

Päätöspäivänä sunnuntaina katsottavana ovat trans-aihepiiriin keskittynyt In Between -lyhytelokuvakooste, intersukupuolta käsittelevä Arianna, Don’t Call Me Son, hiv-teemainen Pushing Dead ja Venezuelan parlamenttiin valitun ensimmäisen transsukupuolisen edustajan elämästä kertova Tamara.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vinokino on Suomen ainoa yksinomaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuvafestivaali. Tapahtuman järjestää TuSeta. Turussa (19.–22.10.2017) esityspaikka on Alvarium, Puutarhakatu 8 ja Helsigissä (9.–12.11.2017) Andorra, Eerikinkatu 11.

Oheisohjelmaa

Perjantaina 20.10. Turussa järjestetään Vinokino 2017 – Slash: Fan fiction -lukutilaisuus. Turun tapahtumaan liittyy myös lauantaina 21.10. järjestettävä I’m with TOM! -nahkatyöpaja.

Vinokinon Facebook-sivuilla kerrotaan, että sunnuntaina 22.10. Turun tapahtumassa järjestetään myös hiv-teemaisiin elokuviin liittyvä keskustelutilaisuus kello 14-15. Tapahtumassa on puhumassa Hivpointin miesten työn suunnittelija Teppo Heikkinen sekä vertaistuen koordinaattori, eritystason psykoterapeutti ja seksuaalineuvoja Juha-Erkki Kants Positiiviset ry:stä.

vinokino.fi
Vinokino Facebookissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!