IS: Eduskuntatalon portailla itseään puukottaneet venäläinen homopari

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3
Venäläinen miespari puukotti itseään eduskuntatalon edustalla perjantaina.

Kaksi miestä puukotti itseään eduskuntatalon edustalla perjantaina. Ilta-Sanomat kertoo miesten olevan venäläinen homopari, jolta oli evätty turvapaikka Suomessa. Miehet halusivat teollaan tuoda esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistön huonon tilanteen Venäjällä.

Aleksandr, 19, ja Nikita, 22, -nimiset miehet ottivat yhteyttä Ilta-Sanomiin. He kertovat, että tapahtuneen taustat jäivät suomalaismediassa hämärän peittoon. Viranomaiset eivät vaitiolovelvollisuutensa vuoksi ole kertoneet yksityiskohtia.

- Kyse ei ollut pelkästä huomionhausta, vaan olimme valmistautuneet kuolemaan. Ajattelimme, että kuolemme mieluummin täällä Suomessa, sillä takaisin Venäjälle me emme missään nimessä aio palata, Nikita kertoo Ilta-Sanomille.

He kertovat halunneensa, että teosta olisi hyötyä muille venäläisille homopareille. He toteavat, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla on Venäjällä todellinen hätä.

Ilta-Sanomien mukaan miehet olivat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen niin kutsutussa nopeutetussa menettelyssä ja käännytys Venäjälle uhattiin panna toimeen pikavauhdilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Molemmat korostavat Ilta-Sanomille, että heillä ei ollut mitään tarkoitusta tai halua vahingoittaa ketään muita kuin itseään. Tämän vuoksi asiaa ei pidä heidän mukaansa liittää Turussa tapahtuneeseen, sillä heidän taustansa ja motiivinsa olivat myös aivan toisenlaiset.

Ilta-Sanomat: IS tapasi Aleksandrin ja Nikitan, jotka puukottivat itseään eduskuntatalon portailla: ´Kuolemme mieluummin Suomessa kuin Venäjällä´

3 kommenttia

"Mutta se tuli meille yllätyksenä, kuinka pian meitä tultiin hoitamaan."

Onneksi edes yksi asia Suomessa vielä toimii oikein. Terveydenhuolto ymmärtää mitä tehdä, jos joku hengenhädässä.

"Emme voi mennä Venäjälle odottamaan, hyväksytäänkö valituksemme. Jos palaisimme takaisin, meidät laitettaisiin vuosiksi vankilaan tai tapettaisiin kadulla"

... mutta maahanmuuttovirasto ei tajua!
Halla-ahohan kävi taannoin verovaroilla kustannettuna tutkimassa vanhaa kirkko-slaavia slaavikunnassa Kiovassa, joten hänhän (itseään ateistiksi väittäneenä) voisi nyt vaatia hallitukselta toimia tuota, ortodoksi-kristillisyyteen radikalisoituneen Venäjän perusihmisoikeus-rikkomusten tilannetta vastaan.

Venäjällähän paha toistuu, eli taannoinhan ortodoksi-kristitty pappisteologi Stalin, valtaan noustuaan, säädätti homotuomiolait.
Ja nykyisin sitten orotodoksisuuteen retkahtanut Putin on sortunut samaan, oikein iäisyys-oppi-lokeroinnillaan.

- - -

Helsingissä esim. HeSetan Together-ryhmässä ja LGBT café:ssa on ollut mukana useitakin venäläisiä GLBT-ihmisiä, pariskuntiakin.