Tutkijoiden yössä aiheena hlbti-vähemmistöjen aseman yhdenvertaistumista vastustavat liikkeet

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren
  • 6
Tutkijoiden yö järjestetään perjantaina 29. syyskuuta.

Helsingin yliopiston Tutkijoiden yö -tapahtumassa perjantaina 29. syyskuuta on aiheena mm. Suomessa ja muuallakin toimivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta lasten oikeuksiin ja ydinperheen suojeluun vedoten vastustavat liikkeet.

Helsingin yliopiston verkkosivuilla aihetta esittelevässä artikkelissa nostetaan esiin suomalainen Aito avioliitto -yhdistys, joka samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta käsitelleen keskustelun aikana toi esiin vastustavan kantansa esimerkiksi lauseilla "Aito avioliitto on miehen ja naisen liitto" ja "Lapset ansaitsevat isän ja äidin". Tekstissä otettiin esiin myös Ranskassa toimiva samalla asialla oleva La Manif Pour Tous ja muissakin maissa paikallisesti toimivat järjestöt - ja näiden verkostoituminen.

Tutkijoiden yö järjestetään perjantaina 29.9. yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Suomessa tapahtumia on neljällätoista eri paikkakunnalla. Tutkijoiden yönä perjantaina 29.9. Helsingin yliopiston ohjelmassa on muun muassa yleisöluentoja ja työpajoja, joiden aiheet vaihtelevat avaruudesta lääketieteeseen ja matematiikasta historiaan. Tapahtumapaikkoina ovat vasta avattu Tiedekulma, Helsingin observatorio, yliopiston päärakennus sekä Lahden yliopistokampus. Tutkijoiden yö on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Helsinki.fi: Euroopan laajuinen ilmiö: ydinperhekortilla homojen oikeuksia vastaan
Helsinki.fi: Tutkijoiden yö

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Isä neljä lasta
  • 26.9.2017, 21.03
Mikä tällaisen fokus on? Vaikuttaa vahvasti tämän genren politiikalta: jos olet eri mieltä, olet epäilyksen alainen. Tiedoksi, mies ja nainen ovat olleet liitossa niin.kauan kuin ihmisiä.on ollut!
Siitä kuulemme tarkemmin varmaankin perjantaina.

Arvelen, että tieteen näkökulmasta lähestytään sitä, että lasten oikeudet ja ydinperhe on valjastettu keppihevoseksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisen aseman vastustamisessa. Taannoin kyselin, että miksi adoptiokysymys hiertää avioliittolain uudistuksessa ( http://ranneliike.net/teema/miksi-adoptiokysymys-hiertaa-avioliittolain-uudistuksessa?aid=11030 ) - ja se sivuaa samaa asiaa. Aihepiiri on esillä myös kirjoituksessani Aloitteiden kannatus vahvistaa kyselyjen kertomaa - "Aito avioliitto" ei synnyttänyt kansanliikettä ( https://ranneliike.net/teema/aloitteiden-kannatus-vahvistaa-kyselyjen-kertomaa-aito-avioliitto-ei-synnyttanyt-kansanliiketta?aid=12004 ).