Baijerin osavaltio pyysi kahdelta asiantuntijalta lausunnot uuden avioliittolain perustuslaillisuudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2


Saksassa Baijerin osavaltio on pyytänyt tiistaina 5.9.2017 kahdelta asiantuntijalta lausunnot uuden avioliittolain perustuslaillisuudesta. Vasta lausuntojen jälkeen päätetään, valitetaanko avioliittolaista perustuslakituomioistuimeen. Baijerin hallituspiireissä uutta avioliittolakia on haukuttu hosuen tehdyksi.

Uusi avioliittolaki, ”kaikkien avioliitto” astuu voimaan lokakuun alussa, joten valitusten teolla alkaa olla kiire. Jo kuukausi sitten kerrottiin, että jos Baijeri valittaa, valitus tuomioistuimeen tehdään todennäköisesti vasta Saksan parlamenttivaalien jälkeen syyskuun lopulla.

Uudesta avioliittolaista päätettiin Saksan parlamentissa kesäkuun 2017 lopussa. Puolesta äänesti sosialidemokraatit ja vihreät ja 75 kristillisdemokraattia.

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Jorma Hentilä
  • 6.9.2017, 13.17
Avioliittolain puolesta äänesti myös Die Linke, vasemmisto. Tämä täsmennykseksi.
Baijeri ei valita avioliittolaista perustuslakituomioistuimeen

Baijerin osavaltion hallitus, joka koostuu pelkästään kristillisdemokraattien (CDU) sisarpuolueen kristillis-sosiaalisen unionin (CSU) ministereistä, ilmoitti päivällä, ettei se vie lokakuussa voimaan tullutta tasa-arvoista avioliittolakia perustuslakituomioistuimen tutkittavaksi ja ratkaistavaksi. Syinä mm. lähes olematon mahdollisuus kumota Avioliitto kaikille -laki ja yhteiskunnallinen todellisuus, ilmoitti Baijerin hallitus käytyään ”perusteellisen arvokeskustelun”, uutisoi Baijerin yleisradio:
http://www.br.de/nachrichten/bayerisches-kabinett-verzichtet-auf-verfassungsklage-gegen-ehe-fuer-alle-100.html
Kyselytuloksen mukaan baijerilaiset ovat edistyksellisiä, sillä äänestysikäisistä vain 20 % on sitä mieltä, että homoparien tasa-arvoon satsataan liikaa ( http://www.queer.de/detail.php?article_id=30762 ).

Liittovaltion oikeusministeri Heiko Maas ( https://twitter.com/HeikoMaas/status/971016436390006785 ), sateenkaarijärjestö LSVD ( https://www.lsvd.de/newsletters/newsletter-2018/bayern-klagt-nicht-gegen-die-ehe-fuer-alle.html ), sosialidemokraatit, vasemmisto, vihreät ja muut edistykselliset iloitsivat baijerilaisministerien järkiintulosta ja ilmoittivat, että seuraavaksi on sitten vuorossa äitiyslain säätäminen, kuten tapahtui eräässä pohjoisessa maassa vastikään ( http://www.queer.de/detail.php?article_id=30744 ).
Saksanpersut (AfD) olivat tietenkin raivoissaan. En edes yritä suomentaa heidän sanomisiaan. AfD:n kirkkopoliittinen tiedottaja ilmoitti, että tasa-arvoinen avioliittolaki on epäraamatullinen (unbiblisch). No nyt täytyy tunnustaa, etten tiennyt, että Raamatussa puhutaan Saksan liittotasavallan avioliittolainsäädännöstä.
-----
Homoavioliitot, Berliini
Tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan 1. lokakuuta. 449 miesparia ja 231 naisparia solmi Berliinissä avioliiton loka-joulukuussa, mikä oli noin 18 % kaikista loka-joulukuussa solmituista avioliitoista. Koko Saksan tilastoja ei ollut vielä saatavilla.
Syyskuun 2017 lopussa berliiniläisistä noin 17 000 eli rekisteröidyssä parisuhteessa. Rekisteröityjä parisuhteita oli solmittu Berliinissä kaikkiaan 10 460 (20 920 henkilöä) ennen tasa-arvoisen avioliittolain voimaantuloa.
http://www.queer.de/detail.php?article_id=30693
-----
Gay Travel Index
Spartacus julkaisi 1.3. uuden listan eri maiden sijoituksesta homomyönteisyydessä.
Kympin saivat
Kanada ja
Ruotsi
Ysiin ylsivät
Belgia
Tanska
Suomi
Ranska
Saksa ja muutama muu
Tässä lista pdf-muodossa:
https://spartacus.travel/gaytravelindex.pdf

Kommenttia muokattu: 08.03.2018 klo 21:43