Savitaipaleella kuvattu A Moment in the Reeds -elokuva nähdään Lontoon elokuvajuhlilla

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Mikko Mäkelän kirjoittama ja ohjaama ensimmäinen pitkä elokuva A Moment in the Reeds on valittu Lontoon elokuvajuhlille (BFI London Film Festival), kerrotaan elokuvan tuottaneen Wild Beast Productions -tuotantoyhtiön sunnuntaina julkaisemassa tiedotteessa.

Elokuva saa elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa 6. lokakuuta.

British Film Instituten 61. kerran järjestämä festivaali esittää Mäkelän ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan Love-sarjassaan, johon on valittu rakkautta eri muodoissaan käsitteleviä pitkiä elokuvia ympäri maailmaa.

107-minuuttinen kaksikielinen (suomi, englanti) draama kertoo Pariisiin muuttaneen Leevin (Janne Puustinen) ja syyrialaisen turvapaikanhakijan Tareqin (Boodi Kabbani) yllättävästä kohtaamisesta Leevin perheen kesämökillä, jota molemmat ovat Leevin isän (Mika Melender) johdolla päätyneet kunnostamaan.

Savitaipaleella kesällä 2016 kuvattu elokuva on Tom of Finland- ja Pihalla-elokuvien ohella yksi ensimmäisiä kotimaisia kokoillaan queer-elokuvia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Festivaalin ohjelmoijien mukaan elokuva on "vaikuttava debyytti, joka älykkäästi ja mielikuvituksellisesti tutkii kodin käsitettä, tunne-elämän rehellisyyttä ja identiteetintunnetta. Kaunis kuvaus, vivahteikas käsikirjoitus ja mukaansatempaavat näyttelijänsuoritukset yhdistyvät elokuvassa, joka tuntuu tuoreelta, luonnolliselta ja hyvin ajankohtaiselta."

- Vaikka kuvausten aikana jo välillä tuntuikin siltä, että jotain hienoa on tekeillä, en elokuvaa tekemään lähtiessä todellakaan uskaltanut odottaa, että pääsisimme näyttämään elokuvaa näin hyvällä festivaalilla, iloitsee Mäkelä.

- On upea tunne, kun koko työryhmän kova työ saa näin hienon tunnustuksen.

- On myös mainiota, että elokuvan ensiesitys on Lontoossa, koska kyseessä on hyvin kansainvälisellä ajatuksella toteutettu elokuva, Mäkelä jatkaa.

- Toivomme kuitenkin elokuvan kotimaisen ensi-illan ajankohdan selviävän pian, jos suomalainen levittäjä löytyy.

Mikko Mäkelä kertoo ranneliike.netille, että elokuvan vanha työnimi "Tämä hetki kaislikossa" ei ole enää lainkaan käytössä, vaan elokuvasta käytetään myös Suomessa nimeä "A Moment in the Reeds".

- Elokuvan dialogin ollessa pääosin englanniksi (n. 75% englanniksi, 25% suomeksi), tuntui elokuvan suomenkielisestä nimestä luopuminen luontevalta. Päähenkilöiden yhteinen kieli on englanti, ja halusin elokuvan nimen heijastavan tätä. Elokuva käsittelee myös Suomen kansainvälistymistä, ja onkin mielenkiintoista pohtia määritelläänkö ns. “suomalaisuus" vain kielen perusteella, vai onko muitakin kriteereitä ja mitä ne ovat?, perustelee Mäkelä suomenkielisen työnimen hylkäämistä ja elokuvan julkaisua pelkästään englanninkielisellä nimellä.

Elokuvan pääosissa nähdään Janne Puustinen, Boodi Kabbani ja Mika Melender. Elokuvan on kuvannut Iikka Salminen. Suomalais-britannialaisen yhteistuotannon tuottajina ovat toimineet Mikko Mäkelä, Jarno Pimperi ja James Robert Watson Wild Beast Productions -tuotantoyhtiölle.

Kuvauspaikka oli rantamökki ympäristöineen Etelä-Karjalan Savitaipaleella. Vajaan kahden viikon mittainen kuvausajankohta oli elokuussa 2016.


Päivitys 4.9. klo 14.25: Muutettu otsikko viittaamaan elokuvan nyt käytössä yksinomaan olevaan englanninkieliseen nimeen ja lisätty Mikko Mäkelän kommentit elokuvan suomenkielisen nimen hylkäämisestä.

BFI London Film Festival: A Moment in the Reeds
Suomalaisesta homoteemaisesta Tämä hetki kaislikossa -elokuvasta julki traileri
amomentinthereeds.com

1 kommenttia

Tuolle hienolle elokuvalla taisi taannoin löytyä sitä yhteisörahoitustakin.

Toinen pääosanesittäjä, Tareqia esittävä Boodi Kabbani on myös ihan oikeasti syyrialainen, turvapaikan Suomesta saanut mies ja jo Syyriassa näyttelijätyössä kouluttautunut kulttuuri-ihminen.

Hienoa että Suomessakin on viime vuosina glbt-elokuvagenrekin saanut todella jalansijaa, kuten muualla jo pitkään on ollut.