Sadat ihmiset marssivat lauantaina BorderPride-kulkueessa Ruotsin Haaparannalta Suomen Tornioon

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
BorderPride -tapahtuman osallistujia (kuva: Martu Väisänen)

Lauantaina Meri-Lapissa järjestetyn BorderPride-tapahtuman pride-kulkue eteni Ruotsin puolen Haaparannalta Suomen puolelle Tornioon. Osallistujia oli useampi sata, joidenkin arvioiden mukaan lähes tuhat.

Kulkueeseen osallitui esimerkiksi Tornion kaupunginjohtaja ja joukko muitakin kunnan hallinnossa toimivia sekä Torniosta että Haaparannalta.

Sateenkaariliput varastettiin sekä Torniossa että Haaparannalla

Sateenkaariliput Aineen taidemuseolla huomattiin aamulla varastetuiksi. Liput nostettiin maanantaina kolmeen museon edustalla Tornion Torikadulla sijainneeseen lipputankoon, ja niiden oli kaupungin päätöksellä määrä liehua taidemuseolla koko viikon ajan. Lapin kansalle Aineen taidemuseon johtaja Katriina Pietilä-Juntura kertoi, että liput oli irroitettu. Ilkivallasta on ilmoitettu poliisille. Lipputangot näkyvät valvontakameroiden kuvissa, ja lauantaina kameran tallenteita on käyty läpi. Pietilä-Junturan mukaan lipuista on tullut paljon kielteistä palautetta, mutta myös jonkin verran myönteisiä kommentteja.

Perjantai-iltana myös Ruotsin puolella Sverigefinska folkhögskolanin lipputangosta oli viety sateenkaarilippu. Pietilä-Junturan mukaan siellä lipputangon narut oli katkaistu puukolla.

BorderPride Facebookissa
Setan nuorisotoimikunta: Vuoden sateenkaarinuori on raahelainen Sani Koskimäki
Lapin kansa: Varkaat veivät Aineen taidemuseon sateenkaariliput juuri pride-kulkueen alla

1 kommenttia

Lippujen alasrepiminen on siis suora tervetulotoivotus ainakin minulle ensi vuoden Border Prideen. Toivottavasti myös monelle muullekin seksuaali-/sukupuolivähemmistöön kuuluvalle.
Aion todellakin pitää huolen että tuollekin lippujenrepijäjuntille menee asiat ajan kanssa kaaliin.