Australian MTV-televisiokanava kampanjoi samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden puolesta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Sosiaalisen median tileillään MTV Australia on muuttanut logonsa sateenkaariversioksi.

Australiassa nuorisolle suunnattu televisiokanava MTV keskeyttää normaalin ohjelmatoimintansa torstaina 24. elokuuta 12 tunniksi. Asiasta kertoneen The Australian -lehden mukaan tavallisen musiikki- ja viihdeohjelmiston asemesta katsojia kehoitetaan rekisteröitymään mukaan avioliittokysymystä koskevan äänestyksen. Sosiaalisen median tileillään MTV Australia on muuttanut logonsa sateenkaariversioksi.

Torstai on viimeinen mahdollinen päivä rekisteröityä äänestäjäksi postiäänestykseen, jonka tuloksen perusteella maan hallitus joko vie tai on viemättä samaa sukupuolta olevien avioliittoja koskevan lakiesityksen parlamentin käsiteltäväksi.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta puolustavat ovat arvioineet postitse tapahtuvan mielipiteen ilmaisun houkuttelevan niukasti nuoria. Nuoret taas tukevat samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vanhempia ikäryhmiä laajemmin.

Useat samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta tukevat sekä Australian oppositio pitävät postikyselyä vääränä tapana viedä avioliittoasiaa eteenpäin. He vaativat puoluekurista vapaata äänestystä parlamentissa. Äänestyksestä on jätetty valitus korkeimmalle oikeudelle. Oikeuden on määrä käsitellä asiaa syyskuun alussa.

Avioliittoäänestykseen liittyvän näkyvän lobbauksen ja kampanjoinnin pelätään altistavan homot ja heidän perheensä aihepiirin asiattomalle käsittelylle.

Australiassa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta on käyty keskustelua pitkään. Mielipidekysyselyjen mukaan enemmistö maan asukkaista tukee samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon. Myös parlamentissa enemmistön edustajista arvioidaan tukevan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta, mutta vallassa olevan liberaalipuolueen johtama hallitus ei ole ollut halukas tekemään lakialoitetta asiasta, sillä puolueen piirissä enemmistö vastustaa avioliittolain yhdenvertaistamista.

Monissa osavaltioissa samaa sukupuolta olevat voivat nykyisin rekisteröidä parisuhteensa ja käytännössä samaa sukupuolta olevien parisuhteet tunnustetaan jollain tavoin koko maassa, mutta ei liittovaltion tasolla. Monissa osavaltioissa homoparit voivat tulla myös adoptiovanhemmiksi.

The Australian
Australiassa suunnitellaan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastustavaa mielenosoitusta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!