Pakolaisilla ei sisäänpääsyä stuttgartilaiseen Kings Clubiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Stuttgarter Nachrichten -lehti kertoo, että Stuttgartin tunnetuimpaan homodiskoon Kings Clubiin pakolaisia ei päästetä sisään. Kings Club on yksi Saksan vanhimista homoklubeista. Omistaja on saanut solidaarisuustyöstään mitalleja.

Klubin omistaja myöntää, että sisäänpääsyä kontrolloidaan tarkemmin. Omistaja on romanialaissyntyinen ”Laura” eli vasemmistopuolue Linken kaupunginvaltuutettu Laura Halding-Hoppenheit. Hän on ollut kaikkien homojen ”homomamma”. Hän kertoo, että ovella jotkut miespuolisista tulijoista väittävät olevansa homoja vaikka eivät olisikaan. On tapauksia, että tällaiset vieraat ovat kähmineet naispuolisia asiakkaita. Diskossa käy paljon naisia, jotka haluavat tanssia, mutta eivät halua miesten lähentelyjä.

Tällaisten tapausten yleistyttyä on päätetty tiukentaa kontrollia ovella. Kuitenkaan mitään pakolaisen elämän kartoitusta ei ovella voida tehdä. Myös joiltakin heteroilta pääsy estetään, mm. heteropareilta. Klubin asiakkaat eivät halua, että heitä tullaan ”tirkistelemään” kuin eläintarhassa.

Laura sanoo, että virheitä voi tulla ja se on ikävää. Hänellä itsellään on maahanmuuttotausta. Hän tuli sosialistisesta Romaniasta länteen 1960-luvulla. Hän sanoo, että tässä ei ole kysymys syrjinnästä, vaan siitä, että paikka on eräänlainen turvapaikka sellaisille ihmisille, joita ei ymmärretä heidän homoseksuaalisuutensa takia. Pakolaisiakin saa tulla, koska monet heistä haluavat rauhaan omalta suvultaan.

Lauralle on myönnetty ainoa Saksan valtion jakama kunniamerkki, Bundesverdienstkreuz. Laura on päässyt julkisuuteen mm. osallistumalla itäisen Euroopan levottomiin pride-kulkueisiin ja keräämällä sinne homojärjestöille tukipaketteja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


”Ovipolitiikka” nousi julkisuuteen, kun 24-vuotias Hair & Beauty -artisti Dennis Neumann oli viikonlopppuna diskon edessä tupakkatauolla ja kaksi hänen tuntemaansa pakolaista tuli kertomaan, ettei heitä päästetä sisään. He kyselivät, onko siellä jokin yksityistilaisuus. Toinen pakolaisista on syyrialainen matemaatikko. Klubi, joka vuosikymmenet on ollut suvaitsevaisuuden paikka, ei päästä heitä sisään.

Dennis Neumannista on hyvä, että asiasta syntyi julkinen keskustelu. On hyvä miettiä, missä homopakolaiset voivat olla muiden homojen kanssa yhdessä, jos ovia suljetaan turvapaikkaa hakevilta.

Kings Club on ollut otsikoissa tänä kesänä aikaisemminkin. Kesäkuussa klubi tyhjennettiin pahoinpitelyn vuoksi.

http://www.stuttgarter-nachrichten.de/inhalt.hitzige-debatte-ueber-kings-clubs-in-stuttgart-wenn-toleranz-an-grenzen-stoesst.da862353-695b-4152-bca6-aded60e7f422.html

http://ranneliike.net/teema/stuttgartin-homomamma-laura?aid=8301

Suomessa on keskusteltu viime keväänä DTM- ja Hercules -yökerhojen ovipolitiikasta.

2 kommenttia

Niinpä.

Helsingissähän gayravintoloiden harjoittaman turvapaikanhakija-homojen sisäänpääsysyrjinnän vuoksi aktivistit perustivat puolitoista vuotta sitten talkoovoimin järjestettävän kuukausittaisen gay-gafe&discon, joka on kuukauden viimeisenä torstaina; seuraavan kerran elokuun lopulla.

https://www.facebook.com/lgbtcafe.helsinki/?fref=ts

Venäjän, Afrikan, Lähi-idän turvapaikanhakija-lgbtiq-ihmisiin ja muualtakin lgbtiq-maahanmuuttajiin voi tutustua, sekä nauttia kahvittelusta ka tanssi-illasta tuolla ihan avoimin ovin.

Heitin tutuille että josko koestaisivat, saisiko näitä lyriikoita laulettua englanniksikin tai jopa suomeksikin, niin voisi tulla hyvinkin lämmintunnelmaisia syysiltoja hlbtiq-kulttuuritarjontaan - Tässäkin on kyse ihan rakkaudesta

https://www.youtube.com/watch?v=dEbMt_mUhAw

Kommenttia muokattu: 17.08.2017 klo 01:49
Tämä on kyllä aikamoinen pähkinä purtavaksi kenelle tahansa yrittäjälle. Periaatteessa liikeyrityksellä on vapaus valita haluamansa asiakaskunta, mutta lain kieltävään syrjintään ei kuitenkaan saisi sortua. Monesti nämä menevät jopa teoriassa hiukan päällekkäin ja lomittain, puhumattakaan käytännön arkipäiväisessä soveltamisessa.

Stuttgartin tapauksessa ovipolitiikka ei todellakaan ole kovin suoraviivainen. Vaikka pari kuukautta sitten kävinkin Stuttgartissa, en Kings Clubilla käynyt itse tutustumassa asiakaskuntaan, mutta yllä olevasta päätellen ilmeisesti kaikkien miesten pitäisi olla homoja, ei edes bissejä sillä hehän voivat yrittää sisällä iskeä/häiritä naisiakin, mutta naiset voivat olla heteroitakin. Voisin kuitenkin olla aika varma, että vuosia paikassa käyneet avarakatseiset heterobilettäjät edelleen pääsevät sisään. Joten soppa syrjinnän osalta on valmis, jos joku uusi heterokundi sisään yrittää. Vaikea keksiä lain näkökulmasta perustetta evätä sisäänpääsy.

En artikkelin perusteella todellakaan tiedä, mitä omistaja todella on tavoitellut. Jos mahdollinen kähmintä on peruste evätä sisäänpääsy, niin sitten paikan voisi saman tien sulkea. Sitä tapahtuu kaikkialla, myös homojen kesken homobaarissa. Olisikohan taustalla fakta, että monet työttömät/rahattomat bi/'hetero'-maahanmuuttajat ovat huomanneet pystyvänsä hankkimaan helposti lisätienestiä homoja 'palvelemalla' ja ovat myös Kings Clubin todenneet olevan hyvä markkinapaikka? Tällaista toimintaa omistaja ei ehkä halua discoonsa pesiytyvän ja siksi on tiukentanut ovipolitiikkaa. Ja ovella on vaikea erottaa maahanmuuttajasta (tai kenestäkään muustakaan), onko se tulossa vain pitämään hauskaa vai myymään itseään.

Jos taustalla on ym. arvailuni, on ymmärrykseni myös omistajan puolella, vaikka Kings Club vaikuttaa syrjintän näkökulmasta taiteilevan kovin ohuella jäällä. Minusta on kiva jos baarissa/discossa on valkonaamojen lisäksi paljon muitakin rotuja ja kansallisuuksia, preferoin jopa niitä, mutta valitettavan moni mustista ja arabikundeista on käsi ojossa, jos jatkoja ehdottaa. Tämä on ollut käytäntö jo aika pitkään Etelä-Euroopassa, mutta valitettavasti siihen törmää jo Helsingissäkin.