Australiassa suunnitellaan samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastustavaa mielenosoitusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Australiassa keskustelu samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta on kuumennut. Hallitus on päättänyt järjestää avioliittokysymyksestä neuvoa-antavan postikyselyn. Avioliittokysymys on otettaisiin parlamentin käsittelyyn, mikäli enemmistö kyselyyn vastanneista niin haluaisi.

Jotkut yhdenvertaista postikyselyä vastustavat, mutta avioliitto-oikeutta puolustavat ovat jättäneet korkeimmalle oikeudelle valituksen asiasta. Oikeuden on määrä käsitellä asiaa syyskuun alussa.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta puolustajat arvioivat postitse tapahtuvan mielipiteen ilmaisun houkuttelevan niukasti nuoria. Nuoret taas tukevat samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vanhempia ikäryhmiä laajemmin. Lisäksi kampanjoinnin pelätään altistavan homot ja heidän perheensä aihepiirin asiattomalle käsittelylle.

Party for Freedom aikoo järjestää samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastustavan mielenosoituksen otsikolla "Straight Lives Matter". Mielenosoitus on määrä järjestää 23. syyskuuta Sydneyssä, Taylor Squarella, joka on keskeinen paikka kaupungin hlbti-elämälle.

Tapahtuman nimi on mukailtu USA:n Black Lives Matter -liikkeen nimestä. Se puolestaan on perustettu protestoimaan Yhdysvalloissa poliisin mustaihoisia kohtaan herkkää liipaisinsormea.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Uskomme perinteen merkitykseen, ja avioliittoa biologisena instituutiona ei pidä uudelleenmääritellä vähemmistön seksuaaliseen suuntautumiseen sopivaksi, kirjoittaa Party for Freedom -ryhmä Facebookissa.

Party for Freedom -ryhmittymä kutsuu homoavioliittoja vasemmistopoliitikkojen ja vasemmistomedian ajamaksi "viimeisimmäksi villitykseksi"

- Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavat liikkeet perustuvat myötätunnolle samalla kun ne jättävät huomioimatta elämäntapa-kokeilun mahdollisesti aiheuttaman vaaran lapsille, todetaan ryhmittymän Facebook-sivulla.

Party for Freedom -ryhmittymä on myös vaatinut esimerkiksi muslimien maahanmuuton kieltämistä.

Suomessa vastaavanlaisia puheenvuoroja on esitetty Aito avioliitto ry:n piiristä. Myös yhdistyksen aiemman puheenjohtajan sosiaalisessa mediassa esittämät kannat muslimeista ovat verrattavissa Party for Freedomin piiristä esitettyihin. Aito avioliitto ry on läheisessä yhteistyössä ranskalaisen La Manif pour tous -ryhmittymän ja saksalaisen Demo für alle -ryhmittymän kanssa. Näillä puolestaan on yhteyksiä amerikkalaiseen homovihaa lietsovaksi määriteltyyn MassResistance-järjestöön.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman yhdenvertaistamista edistävät toimijat ovat muistuttaneet, että samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudella ei ole vaikutusta eri sukupuolta olevien avioliittoihin, eivätkä hlbti-vähemmistöihin kuuluvat halua erikoiskohtelua - vain yhdenvertaisuutta.

Australiassa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta on käyty keskustelua pitkään. Mielipidekysyselyjen mukaan enemmistö maan asukkaista tukee samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon. Monissa osavaltioissa samaa sukupuolta olevat voivat nykyisin rekisteröidä parisuhteensa ja käytännössä samaa sukupuolta olevien parisuhteet tunnustetaan jollain tavoin koko maassa, mutta ei liittovaltion tasolla. Monissa osavaltioissa homoparit voivat tulla myös adoptiovanhemmiksi.

Useat samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta tukevat sekä Australian oppositio pitävät postikyselyä vääränä tapana viedä avioliittoasiaa eteenpäin. He vaativat puoluekurista vapaata äänestystä parlamentissa.

GayStarNews: ´Straight Lives Matter´ rally to be held in Sydney

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • homo-x
  • 20.8.2017, 17.09
Mahtaakohan Timo Soini osallistua tuohon suunniteltuun mielenosoituk-
seen,hlbtq ihmisten oikeuksien ajaminen kun on joutavaa puuhastelua ja
perinteinen avioliitto on uhan alla. Ei koske tietenkään Suomea,