Berliinin ”Pink Villagessa” poliisi ratsaa rattopoikia, syynä lisääntyneet ryöstöt

  • Uutinen
  • Yleiset
  • vaeltaja2006
Motzstrassen alkupää, Nollendorfplatzilta ´Pink Villageen´ vievä katu

B.Z.- lehti kertoi viikko sitten, että poliisi järjestää ratsioita Berliinin ”Pink Villagessa" eli Fuggerstrassen ympäristössä poikaprostituoitujen keskuudessa. B.Z.-lehden reportaasissa kuvataan 13 bulgarialaiseen ja romanialaiseen poikaan kohdistuvaa ratsiaa.

Siviiliasuinen poliisi sanoo tuntevansa entuudestaan pojista puolet. Heidät on ajeltu kaljuiksi. ”Täitä”, kertoo paikallinen baarinpitäjä. Heiltä tutkitaan huumeet, aseet, varastetut tavarat, ikä ja paperit. Poliisit tuntevat jo ainakin 30 vakiopoikaa tällä alueella. Vähän väliä uusia ilmaantuu alueelle, he viipyvät hetken, tekevät mahdollisesti rikoksia ja taas häipyvät.

Täällä berliinin ”homokortteleiden” alueella on tehty tammikuun ja huhtikuun välillä ainakin 600 varkautta, 11 ryöstöä ja jonkin verran muita rikoksia. Turistit ja humalaiset ovat usein kohteina. Jos joku uhri yrittää puolustautua, hän saa kasvoihinsa nyrkiniskun tai pippurisumutetta. On paljon väkivallantekoja, joista ei tehdä poliisille ilmoitusta, kun hävetään tapahtunutta. Julkkikset pakenevat väkivallan jälkeen taksiin. Perheenisät luovuttavat suosiolla puhelimensa ja lompakkonsa ryöstäjille.

Alueen aktivistit ovat pystyttäneet nettisivuston, johon voi tehdä ilmoituksen pahoinpitelystsä tai ryöstöstä. Poliisit ovat tyytyväisiä, jos ryöstäjistä saadaan tarkat tiedot. He todennäköisesti heti tietävät, kuka tekijä on.

Ratsian yhteydessä nuoret itäeurooppalaiset eivät tee minkäänlaista vastarintaa. Muualla Berliinissä nuorisojengit herkästi alkavat haukkua poliiseja. Täällä homokortteleissa nuoret tietävät, että kohta he ovat taas vapaita ja voivat palata Tabasco-baariin, Toy Boy -baariin tai Blue Boy -baariin. Siellä heitä odottavat heidän suojelijansa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Heinäkuun alussa on lisätty ratsioita alueella. Tutkinta-apua on saatu romanialaisilta poliiseilta, jotka ovat kartoittaneet nuorten toimintaa Berliinissä. Kahdella romanialaissuvulla on sormet pelissä. Pakolaisia Irakista, Syyriasta tai Afganistanista ei tällä alueella ole eivätkä sikäläiset klaanit ole pesiytyneet tänne. Baareista saa hankituksi moderneja huumeita.

Myöhemmin yöllä kadulla taas on ulkomaisia poikaryhmiä ja Tiergartenin alueelta tulee lisää. Sateella ja talvella alueella on hiljaista, samoin jouluna, kun kaikki pojat ovat kotikylissään mamman ja papan luona.

Poliisi kertoo, että pojat antavat monenlaisia palveluja: ovat valokuvattavina, harrastavat seksiä aktiivisena osapuolena ja vielä kovempiakin juttuja. Hinnat vaihtelevat 30 eurosta 150 euroon.

Nykyään poliisi toimiii yhteistyössä baarinpitäjien, poliitikkojen, viranomaisten ja järjestöjen kanssa. Aika ajoin järjestetään yhteisiä neuvotteluja. Paikalliset asukkaat toivovat lisää katuvalaistusta ja videovalvontaa.

Viimeisen neljän kuukauden aikana on ollut kaksi tapausta, joissa homojen ryöstämiseen on liittynyt myös homovihaa ja nimittelyä. Tällaiset tapaukset ovat kuitenkin poikkeuksia. Täällä kaduilla ei ole homofobiaa vaan rahan ansaitsemisen halua.


http://www.bz-berlin.de/tatort/kriminalitaet-im-schwulenkiez-das-sieht-alles-nach-straffen-strukturen-aus

Berliinissä vietetään parhaillaan pride-viikkoa. CSD-paraati on viikonloppuna.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!