Formulapomo homo- ja arabivihaaja?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

McLarenin tallipäällikkö Ron Dennis (61) on oikeudessa. Hänen entinen alaisensa, yksityisjetin stuertti Peter Boland (27) väittää, että hän sai potkut homouden takia. Asiaa käsitellään Southamptonin työtuomioistuimessa.

Tekosyynä potkuille oli, että Peter Boland torkahti yhden yksityismatkan aikana. Boland kertoo muutakin formula-pomosta. Lähi-Idän matkalla pomo palasi koneelle ja sanoi ensin menevänsä pesemään käsiään, kun on joutunut kättelemään arabeja. Koneessa kuljettiin sukkasillaan, ettei olisi liattu valkoisia sisustuksia.

McLarenin päämajassakin on tiukka meno. Siellä on käytössä etikettiopas, jossa mm. määritellään tuolien etäisyydet toisistaan.

(Bild/pk)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Niin no, monet arabimiehet kieltäytyvät kättelemästä naisia kun nämä ovat heidän käsityksensä mukaan niin alhaisia olentoja. Muistaakseni joku suurlähettiläskin on kieltäytynyt kättelemästä Halosta linnan kutsuilla näihin "kulttuurillisiin syihin" vedoten.
Jos Peter Bolandin kulttuuriin kuuluu johonkin tiettyyn kansaan kuuluvien ihmisten pitäminen lähtökohtaisesti likaisina, hän on varmaan kehittänyt aivan oman kultt(uur)insa.

Toisaalta syy siihen, että, että arabimies ei ehkä halua kätellä naista, on näkökulmakysymys. Eikö se voi johtua myös kunnioituksesta naissukupuolta kohtaan, jos ei halua pakottaa heitä koskettamaan miestä? Toisten "oikeiden" tapakulttuurien arvioinnissa on syytä olla varovainen ja pidättyä tekemättä liian hätäisiä johtopäätöksiä. Tätä kättelyasiaa en ole sen enempää tutkinut, ehkä jollain on faktatietoa sen taustoista.