Tukholmakin saamassa rakkauden moninaisuudesta kertovat liikennevalot priden yhteyteen

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Tukholma saa priden kunniaksi liikennevalot, joissa esiintyy samaa sukupuolta olevia pareja (kuva: Tukholman kaupunki)

Tukholma on saamassa neljään risteykseen jalankulkijoiden liikennevaloihin väliaikaisesti samaa sukupuolta olevien parien kuvat heinä- ja elokuun vaihteessa järjestettävän priden kunniaksi.

- Yritämme löytää uusia tapoja osoittaa, että asia on mielestämme tärkeä. Näin voimme myös edistää sitä, että pridesta tulee jännittävä ja mukava kaupunkitapahtuma, sanoo liikenneasioista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Daniel Helldén Stockholm Direkt -sivustolle.

Liikennevalot tulevat Östermalmin urheilupuiston ympäristöön, jonne rakennetaan pride-puisto 31.7.–6.8. järjestettävän pride-tapahtuman ajaksi.

Neljän risteyksen 48 jalankulkijoita ohjaaviin liikennevaloihin tulee yhteensä 96 linssiä, vihreitä ja punaisia. Kaupungille valotempauksesta koituu noin 100 000 kruunun (runsaan 10 000 euron) kulut.

Vastaavanlaisia liikennevaloja on asennettu ainakin Wieniin Eurovision laulukilpailun aikaan, Lontooseen kesän 2016 priden aikaan ja Madridiin kesällä 2017 World Pride -tapahtuvan aikaan.

Tukholmassa liikennevalojen linssit asennetaan muutamaa päivää ennen tapahtuman alkua ja kerätään pois tapahtuman jälkeen. Joissain kaupungeissa rakkauden moninaisuutta kuvaavat liikennevalot ovat jääneet pysyviksi.

Stockholm Direct: Stockholm sätter upp samkönade trafikljus

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Luuserihomo
  • 7.7.2017, 21.16
Tämä myös Suomeen sitten kun hlbt ihmisten keskitulo ja hyvinvointi(masennus, ahdistus, itsemurhat aivan järkyttäviä meillä) on heteroiden tasolla. Se vaatii yhteiskunnallisen arvomaailman muutoksen lisäksi kohdennettua lisävaroja sosiaali ja terveys palveluille hlbt ihmisille.