SvD: Berndt Arell ei jatka Ruotsin kansallismuseon johtajana

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 2

Svenska Dagbladet kirjoitti maanantaina 3.7.2017, että Berndt Arell ei jatka Ruotsin kansallismuseon johtajana vuodenvaihteen jälkeen. Paikka pannaan hakuun. Arellin johtajuus on herättänyt keskustelua.

Ruotsin kansallismuseo on maineikkain ruotsalainen museo ja sen takia myös sen johtajanimitykset ovat tärkeitä. Laajojen uudistustöiden jälkeen museo on avaamassa uudelleen ovensa syksyllä 2018, ja tapahtuma tulee olemaan sekä kotimaisesti että maailmanlaajuisesti merkittävä. Uuden johtajan valinnan toivotaan houkuttelevan hakuprosessiin runsaasti hyviä kandidaatteja.

Suomalaissyntyinen Berndt Arell nimitettiin Tukholmassa sijaitsevan Ruotsin kansallismuseon johtajaksi ja yli-intendentiksi vuodesta 2012 alkaen. Sitä ennen hän toimi Suomessa monissa merkittävissä taidealan viroissa. 2000-luvun puolella hän toimi Helsingin taidemuseon johtajana ja vuosina 2007–2009 Kiasman johtajana. Hän oli mm järjestämässä Kluuvin galleriaan Helsinkiin Tom of Finland -näyttelyä kesällä 2006. https://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=10&thrdid=3739

Berndt Arell oli Raaseporin Priden suojelija viime vuonna
http://ranneliike.net/teema/berndt-arell-on-loppukesan-raasepori-priden-suojelija?aid=12331


Arellin johtajakausi on herättänyt paljon polemiikkia. Sponsorisopimus BMW:n kanssa ja matkabudjetin ylitykset ovat aiheuttaneet paljon kritiikkiä. Arellin avoimuus sosiaalisessa mediassa on myös aiheuttanut hämmästystä. Jotkut rekrytoinnit ovat synnyttäneet keskustelun ystävien suosimisesta. Viimeksi yksi nimitys tänä keväänä on herättänyt huomiota.

Svenska Dagbladetin artikkelista kirjoitti tänään Helsingin Sanomat.

https://www.svd.se/efter-svds-granskning-museichef-far-inte-fortsatta/om/granskning-av-nationalmuseum

http://ranneliike.net/teema/?cid=11&aid=2156


2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Kolmoisritti
  • 4.7.2017, 23.56
Vaikuttaa siltä, että nuo ovat täysin keksittyjä ja femakot haluaa homon ulos ja naisen tilalle, kuten tullee käymään. Liian hyvä posti aivoimesti homolle. Tää on tätä mustamaalaamista ja savustamista. Mistä sitäpaitsi kukaan voi tietää, miten hyviä tai syviä ystävyyssuhteet ovat! Ei kukaan.

Outoa että tässä pedataan nimenomaan naisehdokkaalle paikkaa. Paikka tullee avoimesti hakuun ja sitä voi hakea kuka tahansa.

Toivottavasti tulee hyviä mieshakijoita, joilla on tarpeeksi hyvät "kaluunat".

Sitäpaitsi Arell on varmaan oman tien kulkija ja uskaltaisi jotain uutta, kuten hän on tehnyt. Minusta olisi ollut hyvä, että olisi saanut jatkaa vielä 3 vuotta kun museon remontti olisi valmis- varmaan hänellä oli suunnitelmat jo tehtynä.
  • 2 / 2
  • eyes2
  • 5.7.2017, 17.58
Kuvataide-elimet haisevat.