Poliisi suojelee Berliinin liberaalin moskeijan perustajaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5
Berliinin keskusmoskeija on Neuköllnin kaupunginosassa. Saksassa on yli 2 000 moskeijaa.

Berliiniläistä (nais)juristia, joka kaksi viikkoa sitten oli mukana perustamassa Berliiniin liberaalia moskeijaa, uhataan niin massiivisesti, että poliisi on päättänyt antaa hänelle vahvistetun henkilösuojan. Moskeijaan pääsevät mm. naiset ja homot.

Liberaali Ibn-Rushd-Goethe-Moskeija sijaitsee Moabitin kaupunginosassa. Rukoukset tapahtuvat saksankielellä. Kaikki, miehet, naiset, homot ja muut ovat samassa tilassa. Koraania tulkitaan liberaalisti. Fanaattiset oikeaoppisuuden puolustajat pitävät sitä jumalanpilkkana, mutta monet sanovat: vihdoinkin!

Osa muslimiesta syyttää perustajaa, Seyran Atesia huoraksi ja kusipää-ämmäksi. Vastustajat käyttävät värikästä kieltä: miltä tuntuu, kun miehen edessä nainen polvistuu ja iso pylly on nenän edessä. Sosiaalisessa mediassa uhkaukset jatkuivat eilen sunnuntaina. Atesia haukuttiin ”piruksi ihmisen hahmossa ja hänen pitää palaa helvetin tulessa”.

Viime päivinä on tullut murhauhkauksia niin paljon, että poliisi on aloittanut ympärivuorokautisen erityisvartioinnin.

Berliinin johdossa oleva pormestari Michael Müller (sos.dem) reagoi voimakkaasti tietoon murhauhkauksista. Liberaali moskeija on ilmaus uskonnonvapaudesta. Kaupunki tukee monenlaista uskonnollista toimintaa, jotta syntyisi uskontojen välistä dialogia, sanoo Müller. Berliini on vapauden kaupunki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Berliiniin on pesiytynyt hyvin konservatiivinen islam. Kavahdetaan uudistuksia, koska pelätään kollektiivisen identiteetin hajoamista. Liberaaliin ajattelutapaan kuuluu monenlaisuus ja perimmiltään islam on hyvin pluralistinen, moniarvoinen uskonto.

(Lähde: Tagesspiegel 2.7.2017)

Helsingin pride-kulkueessa oli mukana turvapaikanhakijoita, joiden leiri oli poliisin käskystä purettu perjantai-iltana.

5 kommenttia

Tuossakin hyvä verrata muihin vastaaviin "suuntautumisiin", eli islam elää tuossakin asiassa ihan samoissa uskomus-asenne-ongelmissa, kuin katolilainen kirkkokin ja kuten ortodoksi-kirkkokin ... Vai tiedätekö jonkin katolilaisen tai ortodoksisen kirkon, jossa johtohahmoina, tai pappeina olisi naisia ja joka suhtautuisi naisiin ja seksuaalivähemmistöihin _täysin_ yhdenvertaisesti?

Iloitsisimme avoimin mielin suuresti jos etenkin nimim. Zephyr kertoisi tuollaisesta : )

Montako sellaista katolilaista kirkkoa Saksassa on, jonne naiset ja seksuaalivähemmistöt ovat tervetulleita _täysin_ yhdenvertaisina?
Vai onko Saksaan(kin) pesiytynyt hyvin uudistumisvastamielinen katolilaisuus?

Helsinki 2017 Priden kulkuereitin varrella, juuri ennen Kaivopuistoon menoa sijaitsi Helsingin katolilainen kirkko, joka näytti varsin konkreettisen symboliselta "kaapilta". Ovet olivat visusti säpissä ja paikka näytti ihan elottomalta.
Mukavasti kuitenkin sen edustan aukiota piristi eloisasti maahanmuuttajaperheen Pride-henkinen makkaramyyntikoju : )

Kommenttia muokattu: 04.07.2017 klo 11:42
Islam on samaa paskaa kuin kristinuskokin, pahempi monin tavoin, mm terrorismin ja homojen tappamisten vuoksi. Kuinkahan moni menettäisi henkensä jos tähän valikoimaan lisättäsi allah-anustappi: https://www.vice.com/en_us/article/qbekjp/these-religious-sex-toys-are-disturbing-and-hilarious En ymmärrä miksi hesarissa naisille yhdyntäneuvoja antava (bi)mppa human puolustelee jotain uskontoa kuten islamia. Itse vihaan niitä tasapuolisesti kuten myös samaa asiaa jankkaavia wikipediaa pänttääviä sekaisin olevia nettitrolleja.

Kommenttia muokattu: 04.07.2017 klo 14:25