Suoraa tv-kuvaa pride-kulkueesta

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 1

Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta: Yle lähettää suoraa tv-kuvaa pride-kulkueesta YLE Areenassa. Lähetys alkaa klo 12.45. Kulkue starttaa kansalaistorilta klo 13. Myös Helsingin Sanomat lähettää videokuvaa kulkueesta.

Muualla Euroopassa suoria lähetyksiä on pride-paraateista ollut jo useiden vuosien ajan ainakin Berliinissä ja Kölnissä. Lähetykset ovat olleet suunniteltuja, ja niissä on ollut paljon haastateltavia ja hyviä tietopaketteja hlbtiq-kulttuurista. Radion puolella Tukholman gayradio on jo pitkään lähettänyt suoran haastattelu- ja selostuskokonaisuuden Tukholman Pridestä. Suomessa Lähiradion Prideradio lähetti suorana haastatteluja Helsingin Pridesta vuonna 2011.

Yksityisten firmojen videostriimejä ollut viime vuosina monissa prideparaateissa, mm. Tukholmassa ja Budapestissa. Budapestissa Google on parina vuonna lähettänyt videokuvaa heidän omasta ajoneuvostaan.

1 kommenttia

Tuossa TP:n kanslia twiittasi, että presidentti puolisoineen on Mikkelin torilla klo 13.45. Jos olisimme Amerikassa, toimittajat kysyisivät varmaan huutoetäisyydeltä kommenttia päivän teemasta eli pride-aihepiiristä. Mutta Suomessa systeemi on formaalisempi.

Kommenttia muokattu: 01.07.2017 klo 21:29

Kommenttia muokattu: 01.07.2017 klo 21:31