Helsinki Pride: Värikylläisiä karhuja Cafe Cavalierin näyttelyssä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Karhut ovat muodostuneet viime vuosina jonkinlaisiksi ikoneiksi seksuaalivähemmistöjen monenlaisuudessa. Cafe Cavalierissa esillä olevien kuvien monet värivariaatiot tuovat mieleen Warholin ikoniset Marilyn-kuvat.


Karhukuvien tekijä on vähän yli parikymppinen Yago Delgado. Hän on opiskelullut muutamana viime vuonna Limingan taidekoulussa ja tällä hetkellä Kankaanpään taidekoulussa.


Yago Delgadon ympäristö- ja tilataideteoksia on ollut mm. ”poikkitaiteellisilla” Kosmos-festivaaleilla Ristiinassa 2015. Se on pieni, omanlainen festivaali suomalaisen luonnon keskellä. Festivaalin värikäät satumetsät ovat ainakin kuvien perusteella kiehtovia.


Taiteilija Yago Delgado käyttää tyylistään nimeä ”FagadelicArt”. Siinä ovat yhtaikaa homoeroottinen taide ja abstraktisuus. Taiteilija itse samaistuu kuvissa näkyvään karhumiesten maailmaan.


Näyttely jatkuu Cafe Cavalierissa heinäkuun 30. päivään saakka. Osoite on: Malminrinne 2-4, Helsingin keskustassa.

PÄIVITYS 27.6.2017

Taiteilija on käymässä Helsingissä ja hän kertoo tauluistaan ja opastaa niiden katsomiseen. Valitettavasti täpötäyden baarin kova melu ja sanelukone-äänitteen huono laatu vaikeuttavat kuuntelemista

Audio

1 kommenttia