Madrid: Tatu Vuolteenaho mukana Free Wee project -näyttelyssä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Juhannusaattona avautui Madridissa ”sukupuolivapaa”, gender free -näyttely. Swinton Galleryn näyttelyssä on mukana parikymmentä taiteilijaa. Tatu Vuolteenahon Drag Attack -töille on näyttelyssä varattu oma huone.

Näyttely on osa laajempaa Free Wee -projektia Tässä näyttelyssä taitteilijoita on pyydetty työstämään perinteisiä mies-nais- vessaopasteita uuteen sukupuolineutraaliin muotoon. On hyvä miettiä vakiintuneita ennakkokäsityksiä, etsiä uusia näkökulmia ja sitä kautta vähitellen muuttaa maailmaa paremmaksi.

Nykyään julkiset vessat palvelevat vain fysiologisia tai hygieenisiä tarpeita. Jako miesten ja naisten vessoihin korostaa perinteisiä sukupuolikäsityksiä. Voisiko vessa olla erilaisten sukupuolten luonollinen kohtaamispaikka, kysyy Tatu Vuolteenaho omassa julistuksessaan.

Tatu Vuolteenaholla on oma, "hyökkäävältä" vaikuttava tyyli: drag attack.

(Valokuvat: Pekka Saukkonen)

Tatu Vuolteenaho on lähtöisin Ylivieskasta. Nyt hän on maailmankansalainen ja elää Madridissa. Hän aloitti drag-taiteilijana ja dj:nä Helsingissä ja loi vuonna 2013 oman drag attack -taideprojektinsa. Projektista saa jonkinlaisen kuvan katsomalla tv-dokumentin, joka viimeksi esitettiin Teemalla vuoden 2016 pride-viikolla. Drag on Tatulle yksi keino tehdä elämä hauskemmaksi. Jopa kodin imurointi sujuu leppoisammin, kun on pukeutunut sopivasti. Dokumentissa kerrotaan hänen elämänpiiristään Madridissa. Kun hän palaa käymään Suomessa, hän poikkeaa myös tapaamaan vanhempiaan Ylivieskassa. Siinä kohtaavat värikästä elämää viettävä maailmankansalainen ja hiljaiseloa elävät suomalaiset vanhemmat.

Tv-dokumentti Ylen nettisivuilla

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/06/18/tatu-v-kotirouva-marsista


Uutinen uudesta unisex-symbolista suomalaisiin vessa- ja pukuhuonetiloihin

http://ranneliike.net/teema/unisex-symboli-ottaa-sukupuolen-moninaisuuden-huomioon?aid=13095

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta