Berliinissä poliisi on kirjannut ”vaaralliset” alueet – mukana homojen suosimia alueita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Kesäkuun 2017 alussa Berliinissä poliisi julkaisi luettelon kaupunkialueista, joilla esiintyy erityisen paljon erilaista rikollisuutta. Mukana on myös homojen suosimia alueita, mm. Nollendorfplatzin ympäristössä sijaitsevat ”homokorttelit”.

Aihe on jonkin verran arka, ja poliisi on aikaisemmin taktisista syistä kieltäytynyt listan julkaisemisesta. Nyt poliittisen painostuksen jälkeen poliisi teki listan ”rikollisuuden vaivaamista paikoista” (kriminalitätsbelasteter Orte kbO). Luetelluilla alueilla poliisi voi tarkistaa ihmisten henkilöllisyyksiä ilman mitään rikosepäilyä. Alueilla asuviin lista voi vaikuttaa kielteisesti, kun turvallisuuden tunne heikkenee.

Nollendorfplatzin ympäristö on rikollisuuden ”hotspot”. Homovihamielinen rikollisuus on lisääntynyt. Vuoden 2016 maaliskuusta vuoden 2017 maaliskuuhun kirjattu 12 vakavaa viharikostapausta, kun edellisenä vuonna niitä oli vain yksi. Varkauksia oli 2 276, 113 sanallista loukkamista, 70 ryöstöä ja 38 uhkailua. Varkaiden uutena toimintatapana on tanssiin kutsu keskellä katua. Siitä oli ranneliike.netissä uutinen kesäkuun alussa. Yleensä rikokset tehdään ryhmissä tai muuten organisoidusti.

Muitakin homojen suosimia alueita on poliisin listalla. Tiergartenin (eläintarhanpuiston) cruisingalue on yksi luettelossa olevista paikoista, samoin Kottbusser Torin ympäristö, missä sijaitsevat Möbel Olfe ja Südblock -baarit. Ilmeisesti juopuneet baarivieraat kiinnostavat rikollisia. Alexanderplatz ja Hermannplatz mainitaan listalla, ja niillä aukioilla on ollut homovihamielisiä hyökkäyksiä.

Yksi saksalainen gay-intenetlehti kysyi juhannusaattona lukijoiltaan, pelottaako Berliinissä. Juhannuspäivänä vain 29% vastanneista ilmoitti, että ei ole minkäänlaista pelon tunnetta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aivan toisentyyppistä rikollisuutta esiintyy esim. Rigaer Strassen ympäristössä, missä vasemmistoautonomit usein polttavat autoja. Görlitzer Parkissa oleilevat huumeiden myyjät.

https://www.morgenpost.de/berlin/article210832617/Das-sind-laut-Berliner-Polizei-kriminalitaetsbelastete-Orte.html

Berliinistä on kymmenen vuoden aikana kehittynyt hyvin suosittu gay-matkailukohde, ja erityisesti siitä on tullut fetissi- ja nahkaharrastajien eurooppalainen mekka. Nollendorfplatzin ympäristö on suosituin nahka- ja fetissiväen illanviettopaikka.

Berliinissä on perinteisesti juhlittu prideä (CSDBerlin) juhannuksen aikaan, mutta muiden suurtapahtumien vuoksi se on tänä vuonna siirretty heinäkuun 22. päivään 2017.


Tämä artikkeli liittyy useampiosaiseen sarjaan, jossa alkavan viikon aikana käsitellään Berliiniä, hiviä, viihdehuumeita ja PrEP-lääkitystä. Helsinki Priden ohjelmassa on näistä aiheista oma luentotapahtuma torstaina 29.6.2017 klo 18.30 - Berlin uncensored. Siellä puhutaan suositusta homomatkakohteesta ja käydään läpi teemoja kuten PrEP (hiviä ennaltaehkäisevä lääkitys) ja ChemSex. Tilaisuus pidetään englanniksi. Paikka on yökerho Hercules.

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • ville
  • 24.6.2017, 12.23
toivottavasti vaeltaja käyt tuossa torstain esityksessä ja teet asiasta jutun tänne, sillä esityksen sisältö kiinnostaisi, mutta en pääse itse silloin paikalle kuulemaan
Väkivalta on lisääntynyt myös asemilla, täysin ilman ryhmäkohdistusta. Tämän takia mm x-bussilinjojen suosio on kasvanut. Esim X10 Zoosta vaihtoehtona osittain Krumme Lanken suunnan U-Bahnille. Asemilla ei ole enää vuosiin ollut junanlähettäjiä, paitsi edelleen S-Bahnin asemilla.