Norjan television nuortensarja SKAM nähdään Suomessa kesällä Yle Fem -kanavalla

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Norjan television tuottama nuortensarja SKAM esitetään Yle Fem -kanavalla kesällä sunnuntai- ja maanantai-iltaisin. SKAM-sarjan esitykset television Yle Fem -kanavalla käynnistyivät keväällä. Yle Teema ja ruotsinkielinen Yle Fem ovat keväästä lähtien jakaneet saman kanavan.

Suosittu nuorille suunnattu draamasarja tuli jo vuodenvaihteen tienoilla katsottavaksi Ylen verkkopalvelu Areenaan. Ylestä kerrotaan, että sarjan jaksoja on käynnistetty jo yli 11 miljoonaa kertaa. Sarjaa on sekä Suomessa että muissa pohjoismaissa seurannut varsinaisen kohderyhmän lisäksi myös muut. Kansainvälisesti se on kehittynyt netti-ilmiöksi.

SKAM-sarjassa seurataan oslolaisten lukiolaisnuorten elämää; bileitä, ystävyyttä ja suhteita.

Sarjaa tuotettiin yhteensä neljä tuotantokautta. Kullakin kaudella yksi sarjan hahmoista on päähenkilönä ja tapahtumia seurataan tämän näkökulmasta. Ensimmäisellä kaudella päähenkilönä oli Eva, toisella Noora, kolmannella homouteensa heräävä Isak ja neljännellä muslimityttö Sana. Päätöskauden viimeisen viikon jaksojen päähenkilöinä ovat ne sarjassa merkittävässä roolissa olleet hahmot, joilla ei ole ollut omaa kautta.

Sarjan tarinoissa on nostettu esiin erilaisia nuoria koskettavia teemoja, mutta ei suoranaisesti opettavaan sävyyn. Tällaisia aiheita ovat erilaiset vähemmistöt, mielenterveyteen liittyvät teemat sekä ystävyyden ja hyväksynnän merkitys.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kolmas kausi - Isak ja Even - 17. heinäkuuta lähtien

Kolmannella tuotantokaudella päähenkilönä olevan Isakin (Tarjei Sandvik Moe) seksuaaliseen suuntautuneisuuteen liittyviä kysymysmerkkejä oli ilmassa jo aiemmilla tuotantokausilla. Kolmannella tuotantokaudella Isak kohtasi Evenin (Henrik Holm), pari vuotta vanhemman pojan, ja tuotantokauden kantava tarina on Isakin kamppailu homoutensa kanssa sekä parin suhteen kehittyminen. Kolmannen tuotantokauden näyttäminen Yle Fem -kanavalla alkaa 17. heinäkuuta. Sarjan ensimmäisen tuotantokauden näyttäminen käynnistyi huhtikuussa ja toisen kesäkuussa.

Paitsi koko sarja, myös nimenomaan Isakin ja Evenin tarina ja näyttelijät ovat saaneet palkintoja.

No filter

Käyttäjän @isakyaki jakama julkaisu

SKAM Yle Areenassa
Tv-sarja Skam voitti kaksi palkintoa Norjan televisiogaalassa
Keskustelu: SKAM 3. tuotantokausi YLE areenassa
skam.p3.no

1 kommenttia

Nuorille hyväksi varmaan.

Lisäksi olisi hyvä saada Yle:llekin myös aikuisten hlbtiq-ihmisten arkielämän sarjoja.