Helsinki Pride -tapahtumaa vastaan puuhataan mielenosoitusta

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 11

Helsinki Pride 2017 -tapahtuman pride-kulkue järjestetään lauantaina 1. heinäkuuta. Pride-tapahtuman vastustajat aikovat järjestää pride-kulkueen lähtöpaikkana toimivan kansalaistorin liepeillä pride-tapahtumaa vastustavan mielenosoituksen.

Sosiaalisessa mediassa julkaistussa kutsussa todetaan esimerkiksi, että "seksuaalisuuden pitäisi olla yksityinen asia eikä sitä saisi pakkosyöttää julkisilla marsseilla kaupungin keskustassa". Lisäksi todetaan, että "missään nimiessä lapsia ei pitäisi sotkea homojen- ja transujen äärijärjestöjen agendaan".

Nimellä Stop Helsinki Pride! toteutettavan mielenosoituksen järjestäjiksi ovat ilmoittautuneet Marco de Wit ja Mari Kosonen. Ilmoituksessa korostetaan mielenosoituksen laillisuutta ja rauhanomaisuutta.

Järjestäjät ovat kirjoittaneet, että Facebook oli poistanut tapahtumasivun muutaman tunnin kuluttua julkaisusta, ja sen vuoksi tapahtumailmoitus on julkaistu myös VKontakte-yhtisöpalvelussa ja Suomalaiset Ensin -keskustelupalstalla.

Helsinki Pride -tapahtumaa vastustavaan mielenosoitukseen liittyvässä sosiaalisen median kommentoinnissa on ollut esillä esimerkiksi ilmaisu "homosaatio", jota käytettiin myös Helsingissä vuonna 2013 järjestetyn Hetero Pride -tapahtuman yhteydessä. Sen viestien pääsisältö järjestäjien t-paitojen selkäpuolen tekstien mukaan oli "Seis homosaatiolle - Perhearvot kunniaan". Paitojen rintapuolella luki "Julkihetero - Hetero Pride 2013".

Helsinki Pride 26.6.-2.7.2017

Helsinki Pride -viikkoa on perinteisesti vietetty juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tänä vuonna avajaiset ovat 26. kesäkuuta ja päätöspäivä on 2. heinäkuuta. Pride-viikko huipentuu lauantaina 1. heinäkuuta järjestettävään pride-kulkueeseen, johon on viime vuosina osallistunut useampi kymmenen tuhatta yhdenvertaisuuden kannattajaa.

Jälkilöylyjä ja kuvia: Helsinki Hetero Pride 2013
Heteropriden puheenvuoroissa runsaasti homovastaisuutta

11 kommenttia

  • 1 / 11
  • karhumiäs
  • 13.6.2017, 18.37
de Witin (oliko oikein taivutettu?) ja porukoidensa aika taitaa käydä pitkäksi. Muutakin pitää keksiä kaljanjuonnin lisäksi. Facebook-ryhmässä näyttävät riehuvan tutut AA hysteerikot. No, rauha heillekin. Hyvää mieltä ei taatusti löydy.
Tuo Marco de Wit pikkuporukoineenhan plagioi suoraan Britannia first -liikkeen toimintatapoja kaikinpuolin (uhkailut ja kiristykset ja väkivaltakin), joten ei britanniasta (ja ties mistä venäjältä käsin) plagioitu puuhansa vaikuta suomalaiselta tippaakaan.

Poliisi varmasti huolehtii tuon pikkuporukan valvomisen, mutta toki eritoten Priden puistotapahtumassa kannattaa katsoa, jos niitä sinne koettaa soluttautua räyhäämään, kuten tuo Marco de Wit:n porukka lähes päivittäin käy haukkumassa ja koettamassa provosoida Rautatientorilla turvapaikanhakijoiden mielenilmaustaltalla, etenkin haistattelemassa siellä piipahtaville naisille.

Todellisuudessa Marco de Witin kaavailemien yhteisoperaatioiden kaduille jalkautuvia jatkeita ei riitä kuin hajanaisesti. Suomalaiset eivät oikein innostu, kun Marco de Wiit raivouskoissaan suutuspäissään haukkuu koko kansan juopoiksi ja typeryksiksi.

Kommenttia muokattu: 13.06.2017 klo 20:50