Ovensuukyselyt: Halla-aho johdossa puheenjohtajaksi puoluekokouksen ovella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1
Vaaliteltta vuonna 2011.

Ilta-Sanomat on tehnyt ovensuukyselyä puoluekokoukseen saapuvien keskuudessa. Halla-aho johtaa. Myös Alma Median ovensuukyselyn mukaan Halla-aho on ennakkosuosikki. Äänestys tapahtuu klo 14 mennessä.

Halla-ahon ja Terhon suhtautumisesta hlbtiq-vähemmistöihin on aika vähän ollut puhetta. Perussuomalaisten puolueen linja on ollut torjuva. Äänestyksissä vastaanhangoittelevia on uhkailtu rangaistuksilla.

Vuonna 2011 Halla-aho antoi lyhyen lausunnon ranneliike.netille suhtautumisestaan homoihin. Näin hän sanoi vaalimökillä 1.4.2011.

Audio

Halla-aho sanoi, että ei-homoja eivät homot kiinnosta. Hän erehtyi siinä, että homojen oikeudet kiinnostivat monia, kun avioliittolakia oltiin uudistamassa vuonna 2014.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sampo Terhon lausahduksia ei ole muistissa. Hän on uskollinen Soinin linjalle. Puolue-eliitti tukee ilmeisesti eri tavoin Terhoa.

Molemmat ehdokkaat ovat eräällä tavalla eliittiä, toinen lisäksi puolueen eliittiä. Puolue, joka on vastustanut poliittista eliittiä, on saanut oman eliitin, näin sanotaan. Puolue haluaa puolustaa ”tavallisen kansalaisen” etuja. ”Tavallinen kansalainen”on hyvin epämääräinen käsite.

Valitaan kumpi vain, puolue siirtynee "ääripuolueen" suuntaan. Hallitusyhteistyö vaikeutuu ainakin jos Halla-aho valitaan. Lähestytään ehkä Ruotsidemokraattien toimintatapaa ja linjaa. Mutta kaikki on spekulaatiota.

1 kommenttia

Puoluekokouksen alussa oli multivisioesitys (kuvakavalkadi) asioista, jotka ovat tärkeitä perussuomalaisille: työläisen likaiset kädet, lapset, isä äiti, nuoret, suomalainen maisema, joutsenet, taapero, työpaikat: tehdas, telakka, roskakuski, pelastuslaitos, metsuri, suomineito, sairaala, kivityö, häät, perhe, lapsi, luonnonvarat, Suomenlippu. Ns. ”luovia aloja” (uudet sovellukset, digitaali, tiede, musiikki, kulttuuri) ei esitelty. Ei ollut perheiden moninaisuutta. Koulutuskin jäi huomiotta.