Theresa May etsii kumppania Pohjois-Irlannin homovihamielisimmästä ääripuolueesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Theresa May hävisi vaalit. Hän ei saanut puolueelleen ehdotonta enemmistöä. Nyt on saatava kumppani, ja se voi löytyä Pohjois-Irlannista. Demokraattinen unionistipuolue DUP tunnetaan äärimmäisistä näkemyksistään.

Theresa Mayn Tory-puolueelle eli konservatiiveille tuli tappio. Aikaisemmin konservatiiveilla oli ehdoton enemmistö, ja he voivat päättää asioista ilman muiden tukea. Nyt jäätiin kahdeksan paikan päähän (318 paikkaa) ehdottomasta enemmistöstä, joka olisi ollut 326 paikkaa. Apuun voi tulla Pohjois-Irlannin unionistipuolue, jolla on kymmenen paikkaa. Theresa May voisi jatkaa pääministerinä ja johtaa brexit-neuvotteluja. Perjantaina hän jo ilmoitti, että maa tarvitsee turvallisuutta ja vakautta – nyt enemmän kuin koskaan. Vain unionisteilla ja konservatiiveilla on siihen Mayn mukaan kykyä.

Tarkoituksena ilmeisesti ei ole mikään virallinen koalitio, vaan ainoastaan että unionistit ”sietävät” Mayn vähemmistöhallitusta, mutta ne asettavat sietämiselleen poliittisia ehtoja. Tämän aamun Helsingin Sanomien mukaan tämä on totta eikä spekulaatiota. Unionistit haluavat ehdottomasti estää työväenpuolueen valtaanpääsyn.


Demokraattinen unionistipuolue on homovastainen populistipuolue


Puolueen historiassa homovastaisuus on ollut selvää jo 1970-luvulta saakka. Silloin kampanjoitiin teemalla "Save Ulster from Sodomy". Homoseksuaalisuuden rangaistavuutta ei haluttu poistaa laista. Homovastaiset lausunnot ovat jatkuneet viime vuosiin saakka. Vuonna 2015 pohjoisirlantilainen terveysministeri halusi suojella lapsia homojen ja lesbojen harjoittamalta väärinkäytöltä.

Pohjois-Irlannin parlamentissa Demokraattinen unionistipuolue on estänyt vetollaan tasa-arvoisen avioliiton toteuttamisen. Puolueen johtaja Arlene Foster on vakuuttanut, että hän ei koskaan tule sallimaan avioliiton avaamista homoille ja lesboille Pohjois-Irlannin alueella. Näin ollen Pohjois-Irlanti pysyy ainoana brittiläisenä alueena, jossa homot ja lesbot eivät voi avioitua.

Demokraattinen unionistipuolue kannattaa muutakin ääriajattelua. Se ei salli abortteja eikä usko ilmastonmuutokseen. Jotkut puolueen jäsenet ovat halunneet, että kouluissa kiellettäisiin evoluutiosta puhuminen. Maapallon iäksi on määritelty muutamia tuhansia vuosia. Puolue edustanee ”radikaalia protestanttisuutta”. Se on myös euroskeptinen ja tukee Brexitiä.

(lähteet: wikipedia – sen artikkeli on eilen päivitetty, queer.de)

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005246216.html

3 kommenttia

Ja tämänkin takana on... arvaako kukaan? Oikein vastanneelle 10 pistettä ja papukaijamerkki.
.
.
.
.
.
Aivan, abrahamilaiset vihauskonnot.
DUP on myös sitä mieltä, että kuolemanrangaistus tulisi ottaa lakiin.