Lontoon hyökkääjä sai oppinsa islamistisaarnaajalta, joka halusi homot kivitettäviksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7
Terrori-isku alkoi tämän Lontoota symboloivan sillan viereisellä sillalla.

Yksi miehistä, joka lauantaina osallistui Lontoon terrori-iskuun London Bridgellä, radikalisoitui islamistisaarnaajan opissa. Pink News kertoo, että oppi-isä halusi homot ja lesbot kivitettäviksi.


Terrori-iskussa käytettiin pakettiautoa, jolla ajettiin sillalla ihmisten päälle. Sen jälkeen siirryttiin teräaseiden kanssa Borough Marketille, jossa haavoitettiin ihmisiä umpimähkäisesti. Kahdeksan ihmistä on kuollut ja monet ovat haavoittuneet hengenvaarallisesti.

Poliisi on kertonut poliisin ampumien kolmen terroristin henkilöllisyyden. Yksi terroristeista oli 27-vuotias Khuram Shazad Butt. Hän oli syntyjään Pakistanista ja poliisi tunsi hänet kielletystä ääriryhmästä, Al Muhajirounista. Guardian kertoo, että ryhmän johtaja Anjem Choudary on monta kertaa vaatinut, että Isossa Britanniassa otettaisiin käyttöön sharia-laki ja julkisesti ylistettäisiin syyskuun 11. päivän iskua new Yorkiin. Saarnaaja on tällä hetkellä telkien takana, koska hän tukee avoimesti ISISiä.

Saarnaaja Choudary, joka on vuodesta 2009 allkaen elänyt sosiaalitukien varassa, on kehottanut kivittämään homot. Tiedotustilaisuudessa hän oli kertonut, että mies voi pitää toisesta miehestä, mutta jos antaudutaan lihan iloille ja neljä henkilöä näkee kontaktin, rangaistuksena olkoon kuolema kivittämällä. Choudary on ollut tehokas terroristien värväämisessä Englannissa. http://www.pinknews.co.uk/2017/06/05/london-attacker-had-ties-to-death-to-gays-preachers/

Myös lauantain terrori-iskuun osallistunut Khuram Shazad Butt oli poliisille entuudestaan tuttu. Viime vuonna hän esiintyi tv-dokumentissa The Jihadis Next Door. Dokumentissa poliisi tarkistaa hänet ja hänen kavereitaan, kun he rukoilevat ISISin lipun edessä. Dokumentissa yksi saarnaaja vaati homojen suistamista alas katoilta. Dokumentti löytyy Youtubesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Guardianin mukaan Butt on ollut poliisille tuttu jo vuodesta 2015, mutta poliisi ei tiennyt terrori-iskun suunnittelusta. Butt oli eri moskeijoissa herättänyt epäluottamusta äärimielipiteillään. Guardianissa on mm. tämä artikkeli Buttin taustoista https://www.theguardian.com/uk-news/2017/jun/06/london-bridge-attacker-khuram-butt-had-argued-with-anti-extremist-muslims


7 kommenttia

  • 1 / 7
  • se nyt vaan on tyhmää uskoa
  • 7.6.2017, 14.31
Uskonto ja sen tyrkyttäminen alle 18 vuotiaille netissä tai muualla pitää kieltää kokonaan. Uskonto on vaarallista lapsille ja aikuisille.
  • 2 / 7
  • 5Cole
  • 7.6.2017, 16.30
Samaa mielta, uskonnot on kaikkien keksintojen pahin.