Zaharova kommentoi Facebookissa – ei puhu Tsetseniasta vaan pilkkaa Yleä ja Mikkosta

  • Uutinen
  • Yleiset
  • vaeltaja2006
  • 4
Venäjäjn ulkoministeriön virallinen edustaja Zaharova haukkuu Ylen kirjeenvaihtajaa Erkka Mikkosta pelkuruudesta, kun tämä ei lähde tarjotulle matkalle Tsetseniaan. Kuva Youtubesta.

Venäjän Ulkoministeriön edustaja Marija Zaharova haukkui vielä jälkikäteen Ylen toimittajan Erkka Mikkosen. Mikkonen kysyi Tsetsenian tilanteesta, ja Zaharova kehotti häntä matkustamaan Tsetseniaan. Kadyrov olisi järjestänyt vierailuohjelman.

Facebook-päivityksessään Marija Zaharova kutsui Mikkosta pelkuriksi, kun tämä ei lähde Tsetseniaan, vaikka Tsetsenian presidentti kutsui vieraaksi katsomaan maansa tilannetta. Zaharova kirjoittaa, että Mikkonen ”jänistää”. Hän ilmeisesti pelkää irrottautua virtuaalitodellisuudestaan lähtemällä ”kentälle”. Kauheaa, journalisti, ajattelu yksipuolista, puolueellista, valmis antamaan valheellisia tietoja. Zaharova jatkaa, että länsimaisia journalisteja joskus vielä alkaa inhottaa esittää se journalismina ja he palaavat todelliseen tasapuoliseen työhön. Ylen uutiset kertoi tästä Zaharovan facebook-purkauksesta maanantai-iltana.

Erkka Mikkonen kirjoittaa twitter-tilillään lyhyesti, että ”Zaharova ei voi puhua Tsetsenian tilanteesta, vaan sen sijaan pilkkaa minua ja Yleä”.


- - - - - -

Kun Venäjän ulkoministeriön virallinen edustaja Marija Zaharova alkoi järjestellä Ylen kirjeenvaihtajan käyntiä Tsetseniassa, Mikkonen kieltäytyi. Journalistina hän haluaa matkustaa vapaasti, ei isäntämaan ohjaamana. Sillä tavoin esim. paikallisten homojen haastatteleminen olisi haastateltaville vaarallista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ylestä ulkomaantoimituksen päällikkö Elina Ravantti sanoo samaa. Toimittajan on päästävä haastattelemaan aiheen kannalta olennaisia ihmisiä vapaasti. Se on vaikeaa, jos viranomaiset laativat ohjelman.

https://yle.fi/uutiset/3-9651010

4 kommenttia

Venäjällä näemmä halutaan valvoa toimittajien vierailuja samaan tapaan kuin Pohjois-Koreassa. Esitellään kultaista julkisivua ja piilotetaan ongelmat kauas näkyviltä.

Noh, eipä Venäjällä ja Pohjois-Korealla ole alkukantaisina ja fasistisina kehitysmaadiktatuureina juurikaan eroa toisistaan. Samaa paskaa, eri kieli.
Venäjän ulkoministeriön edustaja Marija Zaharova käyttäytyy mielestäni asemassaan sopimattomasti käydessään yhden toimittajan kimppuun vielä jälkikäteenkin. Zaharovan käytös kielii siitä, että Erkka Mikkonen osui kysymyksellään Venäjän todella arkaan kohtaan.