Miss Gay Finland 2017 -finalistit julkistettu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3
Miss Gay Finland 2017 -finalistit (kuva: Astrid Lindroos)

Miss Gay Finland 2017 valitaan Helsinki Pride -viikon aikana, keskiviikkona 28. kesäkuuta. Viidennen kerran jaettavasta tittelistä kilvoittelee kahdeksan finalistia.

- Miss Gay Finland -kilpailussa kruunataan vuodeksi kerrallaan hyvän tahdon lähettiläs ja esikuva suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

- Kilpailu tekee näkyväksi sateenkaarinaisten moninaisuutta ja edistää tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä.

Miss Gay Finland 2017 -finalistit:

1. Adéle Venäläinen, 20, Tampere
2. Iiris Seppänen, 20, Seinäjoki
3. Erika Ojala, 24, Oulu
4. Marjo Nuutinen, 27, Turku
5. Elina Päivinen, 25, Espoo
6. Noora Kalpio, 24, Lahti
7. Jessica Love, 27, Helsinki
8. Emmi Lisma, 22, Tampere

Miss Gay Finlandin kruunaa valitsijaraati, johon kuuluvat YleX:n iltapäiväohjelman juontajapari Jenni Poikelus ja Alma Hätönen, muusikko ja näytelmäkirjailija Paula Vesala, näyttelijä, ohjaaja ja drag king -taiteilija Minna Kivelä hyväntekeväisyyskohteen, HeSetan edustaja Heidi Silvast sekä raadin puheenjohtajana toimiva kilpailun perustaja ja päätuottaja Kristiina Puukko. Yleisö pääsee valitsemaan oman suosikkinsa tekstiviestiäänestyksillä.

Ravintola dtm:ssä järjestettävän finaalitapahtuman juontaa Yle Kioskin toimittaja Laura Haimila.

Kilpailu tukee vuosittain vaihtuvaa hyväntekeväisyyskohdetta. Tänä vuonna kohde on HeSetan Together-työ, joka järjestää vertaistuellista toimintaa turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille lhbtiq-ihmisille. Tekstiviestiäänestyksen tuotot lahjoitetaan Together-toimintaan.

Miss Gay Finland 2017 -voittaja pääsee tekemään yhteistyötä valtakunnallisen ihmisoikeusjärjestö Setan kanssa yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi taiteilijat Tinttu Henttonen ja Tiina Rikala palkitsevat voittajat tuotteilla, joissa on uusiokäytetty kansallispukukankaita.

missgayfinland.fi
Mr. Gay Finland 2017 -finalistit julkistettu

3 kommenttia

Onkos kenelläkään tietoa kuinka monta henkilöä näihin miss- ja mr-kisoihin hakee? Ja kuka tekee mielivaltaisen(?) valinnan siitä, ketkä finaaliin pääsee? Euroviisuissakin 500-600 biisistä esiraati valitsee 10 finaaliin ja aika usein parhaat biisit eivät vain miellytä jotain esiraatilaista. Onko nää miss- ja mr-kisaajatkin vain jonkun frendejä?
  • 2 / 3
  • Anonyymi
  • 5.6.2017, 15.03
"Kilpailu tekee näkyväksi sateenkaarinaisten moninaisuutta ja edistää tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä."

Ikähaarukaltaan kilpailijat ovat aika nuoria.