Lufthansa irtisanoi stuerttinsa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Lufthansa on irtisanonut stuerttinsa, joka tavattiin hotellihuoneessaan yhdessä 17-vuotiaan poikaystävänsä kanssa. Stuertti oli lyhyen aikaa Japanissa vankilassa tapahtuman vuoksi. Saksassa suojaikäraja on sama kuin Suomessa eli 16 vuotta.

Vastaavantyyppisiä tapahtumia on ollut ennenkin ja Lufthansa on suojellut työntekijäänsä, kun tämä on toiminut saksalaisten lakien mukaan. Nyt sanotaan, että tapaus on aiheuttanut yhtiölle imago-haittaa.

Asia menee työtuomioistuimeen 4. joulukuuta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Mikä on suojaikäraja Japanissa, jossa tämä stuertin vankilaan vienyt rikos ilmeisesti tapahtui? Japanissa ei Saksan eikä Suomen lait päde.
Statisti kirjoitti: "Mikä on suojaikäraja Japanissa, jossa tämä stuertin vankilaan vienyt rikos ilmeisesti tapahtui? Japanissa ei Saksan eikä Suomen lait päde."

Statisti, riippuu varmaan hyvin pitkälle siitä, onko poikaystäväkään Japanin kansalainen. Ymmärsin, ettei ole. Vaikka Japanissa olisi mikä suojaikäraja, niin se ei ehkä kuitenkaan ole pitänyt kahden ulkomaalaisen suhdetta sellaisena rikoksena, johon siellä pitäisi puuttua, koska stuertti on päässyt pois. Ei Suomessakaan vangita toisen maan kansalaisia, jotka oman maan lakiensa mukaan ovat aviopari, vaikka meillä ei olisi sallittua moniavioisuus tai avioliitto alaikäisen kanssa. Tämä taitaa olla kansainvälisen oikeuskäytännön mukaistakin, eikä Japani ole mikään fundisvaltio tai ihmisoikeuksien kehitysmaa, jossa näitä periaatteita ei kunnioitettaisi.

Olisipa kuitenkin mukava tietää, miten Suomen viranomaiset suhtautuisivat, jos tänne pölähtäisi keski-ikäinen muslimimies parin kymmenvuotiaan vaimonsa kanssa.