Useampi sata ihmistä osallistui lauantain pride-kulkueeseen Joensuussa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Pohjois-Karjala Pride 2017 -tapahtuman kulkue lauantai-iltapäivänä 20.5. Kuva: Mikko Kivinen

Joensuussa lauantai-iltapäivänä järjestetty pride-kulkue keräsi kaupungin kadulle useamman sata osallistujaa. Kulkue lähti liikkeelle rautatieasemalta noin kello 14 ja suuntasi keskustan kautta kohti Taidemuseon puistoa, jossa käynnistyi kulkueen jälkeen puistojuhla.

Puistojuhlassa esitettiin toistakymmentä tervehdystä, joita esittivät esimerkiksi tapahtuman järjestäneen Pohjois-Karjalan Setan lisäksi esimerkiksi valtakunnallinen Seta, ISY, Joensuun nuorisovaltuusto, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys, SDP, Vasemmistonuoret sekä Keskustanuoret. Tervehdyksissä korostettiin translakiuudistuksen tärkeyttä, yhdenvertaisuuden ja rakkauden merkitystä ihmisoikeutena, sekä sitä, että voimaan astuneesta avioliittolain uudistuksesta huolimatta asenteiden muuttamisessa on vielä tehtävää.

Puistojuhlassa esiintyivät myös paikalliset yhtyeet Kettublaster, Luontokerho ja (proto)Torvinen.

Pohjois-Karjala Priden viralliset päätösbileet pidettiin Kerubissa, Siltakatu 1. Discobileissä musiikista vastasi DJ Teppo-Johannes.

Kulkueen lähtötunnelmissa Pohjois-Karjalan Setan puheenjohtaja Jussi Hermaja kertoi ranneliike.netille pride-viikon järjestelyjen sujuneen jouhevasti. Hän kertoi, että ilman noin kahtakymmentä talkoolaista ei tapahtuman järjestäminen olisi ollut mahdollista. Edellisvuonna tapahtuma nimettiin prideksi ja tänä vuonna uutuutena on nelituntinen puistojuhla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hermaja kertoi myös, että kuluneen viikon aikana tapahtumissa on riittänyt yleisöä, ja tänä vuonna on ensimmäistä kertaa myös päällekkäisiä tapahtumia. Pride-kulkueosallistujien määrä on kasvanut merkittävästi vuosittain ja kaupungissa yleinen asenneilmapiiri on parantunut.

Hermajan mukaan Pohjois-Karjalan paikallinen Seta on pyrkinyt laajentamaan toimintaa alueen pienemmillekin paikkakunnille, Joensuun ulkopuolelle.

Hlbti-yhdenvertaisuuden edistämisen haasteiksi Pohjois-Karjalassa hän mainitsi samat asiat kuin muuallakin maassa; kuinka hyvin kuntapäättäjät toiminnassaan toteuttavat lainsäädännössä edellytettyä yhdenvertaisuutta. Esimerkiksi kaikkiin kouluihin ei edelleenkään toivoteta tervetulleeksi kertomaan yhdenvertaisuudesta.

Pride-tapahtumaviikkoa on vietetty Joensuussa 16.–21. toukokuuta. Pohjois-Karjala Pride jatkaa Hohto-sateenkaariviikon yli kymmenvuotista perinnettä. Aiemmin Hohto-nimellä tunnettua sateenkaaritapahtumaa on järjestetty vuodesta 2005.

Pohjois-Karjala Pride 2017 -tapahtuman kulkue järjestäytymässä lauantai-iltapäivänä 20.5.(Kuva: Mikko Kivinen)

pohjoiskarjalapride.fi
Pohjois-Karjala Pride Facebookissa
Pohjois-Karjala Pride 2017 käynnistyy tiistaina
Kuvagalleria: Pohjois-Karjala Pride 2017

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!